Appelsiinimarinoitu possunfilee
Porsaan ulkofilee on marinoitu appelsiinilla, inkiväärillä ja rosmariinilla. Appelsiinimarinoitu possunfilee sopii juhlaviin ruokahetkiin. Tämäkin resepti vain n. 1,30€/annos*
6 annostayli 60 min270 kcal / annos (250g)
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgporsaan ulkofileetä
Marinadi
- 1appelsiinin raastettu kuori
- 1(1 1/4 dl)appelsiinin puristettu mehu
- 2rklPirkka balsamiviinietikkaa
- 2rklöljyä
- 2tlrosmariinia
- 1tlinkivääriä
- 1tlmustapippuria
Koristelu
- 1 1/2dlappelsiinimarmeladia
- 1appelsiini
Kastike
- 2 1/2dlpaistolientä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlvettä
- 1rklperunajauhoja
Fileeviipaleille
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1paistopussi
Valmistus
yli 60 min- Kuivaa possunfilee talouspaperilla. Pese appelsiinin pinta hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Sekoita marinadin aineet ja kaada paistopussiin. Pane filee paistopussiin. Sulje pussi ja kääntele sitä niin, että marinadia tarttuu fileen pintaan. Anna fileen marinoitua jääkaapissa yön yli. Käännä pussia pari kertaa.
- Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Siirrä pussi paistovuokaan, tee pussiin päälle pieni viilto ja työnnä siitä paistomittari fileen keskelle. Kypsennä fileetä 175 asteessa noin tunti eli kunnes sen sisälämpötila on noin 77 astetta. Anna fileen jäähtyä pussissa.
- Siivilöi paistoliemi kattilaan ja kuumenna. Lisää suola. Sekoita perunajauhot veden joukkoon ja kaada seos tasaisena nauhana paistoliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja tarkista maku.
- Viipaloi filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden väliin halutessasi suolaa. Pane viipaleet vadille fileen muotoon.
- Sulata kattilassa appelsiinimarmeladia niin, että sitä voi sivellä pullasudilla fileeviipaleiden pintaan. Pese appelsiini. Suikaloi oranssia kuorta ohuiksi suikaleiksi ja ripottele vielä koristeeksi kiilteen päälle. Viipaloi appelsiini vadille. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi joulunmakuista omena-sipulivokkia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 270 kcal1 120 kJ
- Proteiinia 30 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi