• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tyrniposset

Posset on alkujaan brittiläinen jälkiruoka. Se tehdään kermasta ja sitruunasta, eikä liivatetta tarvita. Tässä versiossa käytetään tyrniä. Tämä resepti n. 0,45€/annos*.
Tyrniposset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dltyrnitäysmehua
    • 1tlPirkka vaniljasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.
  2. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta tyrnitäysmehun joukkoon, jonka kuuluu juoksettua. Kaada tyrniseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Jaa seos pieniin laseihin. Anna hyytyä 2-3 tuntia jääkaapissa. Koristele tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla tai hedelmillä. Vinkki! Voit hyydyttää posset vinottain. Lusikoi seos kallistettujen lasien pohjalle. Siirrä ne kallellaan jääkaappiin hyytymään.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 201 kcal840 kJ
  • Proteiinia0,88 g
  • Hiilihydraatteja12,1 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9