Munkit pakastepullista
Helpoimmat munkit syntyvät Pirkka pakastepullista. Vain sulatus ja uppopaistaminen ja herkulliset munkit ovat valmiit! Noin 0,50€/annos.*
14 kplyli 60 min
Ainekset
14 kpl
- 4-5rklvettä
Paistamiseen
- 1lPirkka rypsiöljyä
Lisäksi
- 2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Laita jäiset pullat leivinpaperin päälle ja peitä löyhästi muovikelmulla. Anna pullien sulaa 60 - 80 minuuttia. Voitele sulatetut pullat kauttaaltaan vedellä, näin niihin on helpompi tehdä reikä rinkeleitä varten.
- Kaada öljy valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna se 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.
- Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään pyöreäpohjaisessa kulhossa. Parhaiten munkkien sokerointi onnistuu paperipussissa. Paina sormella pullien läpi reikä.
- Paista munkkeja öljyssä 3-4 minuuttia välillä käännellen. Paista 3 munkkia kerrallaan.
- Nosta munkit talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi ne kuumina.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Paistoöljyä voit käyttää kaksi kertaa. Kaada jäähtynyt öljy tyhjään pulloon ja hävitä sekajätteessä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ajattelin kokeilla tehdä ekan kerran täksi vapuksi noita rahkamunkkeja valmiista taikinasta. On yksi pulma johon toivon saavani neuvon: mikä ihmeen lämpömittari sopii ison kattilan reunalle? En uskalla uppopaistaa munkkeja kuumassa rasvassa ilman mittaria.
Kaikkiruokainen, digitaalinen paistomittari on kätevä, esimerkiksi tämä tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/digitaalinen-paistolampomittari-ja-ajastin-6411570003621
Tehnyt munkkeja näin jo useamman vuoden 😊. Säästää hermoja ja aikaa tosi paljon.
Tein ja olivat erinomaisia! Riittävän kuumassa riittävän rapeiksi eli tummiksi paisto ja tarpeeksi sokeria (meni vähän enemmän kuin ohjeessa) ja oli ihan pirun maukkaita, rapeita ja ihania. Ahhhhhhh. Loistava innovaatio!
Hyvä nopea ohje! Toisella kerralla sain onnistumaan paremmin, kun kastelin sulaneet pullat ihan kunnolla hanan alla ja annoin hieman vetäytyä ennen reikien tekemistä, paistoin kuumemmassa ja vähemmän aikaa niin kuoresta tulee rapeampi ja sisus ei kuivu niin paljon. Eihän nämä nyt ihan peittoa itsetehtyjä, mutta säästi aikaa ja maistui hyvälle.
Voiko munkki rinkulat tehdä uunissa?
Kalat, munkit kannattaa uppopaistaa öljyssä.
Munkeista tuli kuivia, ei jatkoon
Teen noista pakastepullista munkkeja,hyvä ohje,samoin öljynkäyttö kaksi kertaa,super👌🎈🎉😎