Munkit pakastepullista
- Annosmäärä14 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Helpoimmat munkit syntyvät Pirkka pakastepullista. Vain sulatus ja uppopaistaminen ja herkulliset munkit ovat valmiit!
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
14 kpl
- 1 ps (700 g) Pirkka vehnäpullia, esipaistettu (pakaste)
- 4–5 rkl vettä
Paistamiseen
- 1 l Pirkka rypsiöljyä
Lisäksi
- 2 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
Valmistus
yli 60 min
- Laita jäiset pullat leivinpaperin päälle ja peitä löyhästi muovikelmulla. Anna pullien sulaa 60 – 80 minuuttia. Voitele sulatetut pullat kauttaaltaan vedellä, näin niihin on helpompi tehdä reikä rinkeleitä varten.
- Kaada öljy valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna se 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.
- Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään pyöreäpohjaisessa kulhossa. Parhaiten munkkien sokerointi onnistuu paperipussissa. Paina sormella pullien läpi reikä.
- Paista munkkeja öljyssä 3–4 minuuttia välillä käännellen. Paista 3 munkkia kerrallaan.
- Nosta munkit talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi ne kuumina.
Vinkki! Paistoöljyä voit käyttää kaksi kertaa. Kaada jäähtynyt öljy tyhjään pulloon ja hävitä sekajätteessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esipaistettu vehnäpulla n.14kpl/700g pakasteHinta 3,29/kpl4,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Findus Omena-Kanelipullia Big Pack 700 gHinta 6,39/kpl9,13/kg
- Findus Kanelipullia Big Pack 700 gHinta 6,39/kpl9,13/kg
- Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1lHinta 7,59/kpl7,59/l
- Keiju rypsiöljy 1lHinta 5,45/kpl5,45/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(58 arviota)
- yli 60 min3,7(21 arviota)
- yli 60 min4,3(102 arviota)
- yli 60 min4,0(138 arviota)
- yli 60 min4,2(21 arviota)
- yli 60 min3,6(48 arviota)
- yli 60 min4,1(36 arviota)
- Videoyli 60 min4,3(89 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (174 arviota)
- Muumimamma11 tuntia sittenLoistavan helppoa!
- LeaO1 vuosi sittenTänäänpä tein tällä vinkillä munkkeja. Helppo tapa tällaiselle laiskalle leipurille👍. Tein kaiken kirjaimellisesti ohjeen mukaan. Paistoin aika tummiksi, ja siten tulikin oikein kupsakoita ja rapeita. Suosittelen👍
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEpävarma, voitelussa kannattaa käyttää vain pieni määrä vettä. Se ehtii imeytyä sillä aikaa, kun pulliin tehdään reiät ja rasva kuumenee.
- Epävarma2 vuotta sittenOnko niin, ettei vedellä voitelu "pirskahtele" sitten kuumassa öljyssä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKaikkiruokainen, digitaalinen paistomittari on kätevä, esimerkiksi tämä tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/digitaalinen-paistolampomittari-ja-ajastin-6411570003621
- Kaikkiruokainen2 vuotta sittenAjattelin kokeilla tehdä ekan kerran täksi vapuksi noita rahkamunkkeja valmiista taikinasta. On yksi pulma johon toivon saavani neuvon: mikä ihmeen lämpömittari sopii ison kattilan reunalle? En uskalla uppopaistaa munkkeja kuumassa rasvassa ilman mittaria.
- Hotte2 vuotta sittenTehnyt munkkeja näin jo useamman vuoden 😊. Säästää hermoja ja aikaa tosi paljon.
- Ylimuuli Mukkelis3 vuotta sittenTein ja olivat erinomaisia! Riittävän kuumassa riittävän rapeiksi eli tummiksi paisto ja tarpeeksi sokeria (meni vähän enemmän kuin ohjeessa) ja oli ihan pirun maukkaita, rapeita ja ihania. Ahhhhhhh. Loistava innovaatio!
- Late4 vuotta sittenHyvä nopea ohje! Toisella kerralla sain onnistumaan paremmin, kun kastelin sulaneet pullat ihan kunnolla hanan alla ja annoin hieman vetäytyä ennen reikien tekemistä, paistoin kuumemmassa ja vähemmän aikaa niin kuoresta tulee rapeampi ja sisus ei kuivu niin paljon. Eihän nämä nyt ihan peittoa itsetehtyjä, mutta säästi aikaa ja maistui hyvälle.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKalat, munkit kannattaa uppopaistaa öljyssä.
- Kalat4 vuotta sittenVoiko munkki rinkulat tehdä uunissa?
- TeeTee4 vuotta sittenMunkeista tuli kuivia, ei jatkoon
- Kaisuli4 vuotta sittenTeen noista pakastepullista munkkeja,hyvä ohje,samoin öljynkäyttö kaksi kertaa,super👌🎈🎉😎