Munkit pakastepullistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munkit pakastepullista

  • Annosmäärä14 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helpoimmat munkit syntyvät Pirkka pakastepullista. Vain sulatus ja uppopaistaminen ja herkulliset munkit ovat valmiit! Noin 0,50€/annos.*
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

14 kpl
1 ps (700 g)
 
tai
4–5 rkl
 
vettä
tai

Paistamiseen

1 l
 
Pirkka rypsiöljyä
tai

Lisäksi

2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Laita jäiset pullat leivinpaperin päälle ja peitä löyhästi muovikelmulla. Anna pullien sulaa 60 – 80 minuuttia. Voitele sulatetut pullat kauttaaltaan vedellä, näin niihin on helpompi tehdä reikä rinkeleitä varten.

Kaada öljy valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna se 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.

Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään pyöreäpohjaisessa kulhossa. Parhaiten munkkien sokerointi onnistuu paperipussissa. Paina sormella pullien läpi reikä.

Paista munkkeja öljyssä 3–4 minuuttia välillä käännellen. Paista 3 munkkia kerrallaan.

Nosta munkit talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi ne kuumina.

Vinkki! Paistoöljyä voit käyttää kaksi kertaa. Kaada jäähtynyt öljy tyhjään pulloon ja hävitä sekajätteessä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka esipaistettu vehnäpulla 14kpl/700g pakaste
    Hinta 3,39/kpl
    4,84/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,45/kpl
    28,82/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (168 arviota)

  • LeaO
    4 kuukautta sitten
    Tänäänpä tein tällä vinkillä munkkeja. Helppo tapa tällaiselle laiskalle leipurille👍. Tein kaiken kirjaimellisesti ohjeen mukaan. Paistoin aika tummiksi, ja siten tulikin oikein kupsakoita ja rapeita. Suosittelen👍
  • Epävarma
    5 kuukautta sitten
    Onko niin, ettei vedellä voitelu "pirskahtele" sitten kuumassa öljyssä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Epävarma, voitelussa kannattaa käyttää vain pieni määrä vettä. Se ehtii imeytyä sillä aikaa, kun pulliin tehdään reiät ja rasva kuumenee.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kaikkiruokainen, digitaalinen paistomittari on kätevä, esimerkiksi tämä tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/digitaalinen-paistolampomittari-ja-ajastin-6411570003621
  • Kaikkiruokainen
    1 vuosi sitten
    Ajattelin kokeilla tehdä ekan kerran täksi vapuksi noita rahkamunkkeja valmiista taikinasta. On yksi pulma johon toivon saavani neuvon: mikä ihmeen lämpömittari sopii ison kattilan reunalle? En uskalla uppopaistaa munkkeja kuumassa rasvassa ilman mittaria.
  • Hotte
    1 vuosi sitten
    Tehnyt munkkeja näin jo useamman vuoden 😊. Säästää hermoja ja aikaa tosi paljon.
  • Ylimuuli Mukkelis
    2 vuotta sitten
    Tein ja olivat erinomaisia! Riittävän kuumassa riittävän rapeiksi eli tummiksi paisto ja tarpeeksi sokeria (meni vähän enemmän kuin ohjeessa) ja oli ihan pirun maukkaita, rapeita ja ihania. Ahhhhhhh. Loistava innovaatio!
  • Late
    3 vuotta sitten
    Hyvä nopea ohje! Toisella kerralla sain onnistumaan paremmin, kun kastelin sulaneet pullat ihan kunnolla hanan alla ja annoin hieman vetäytyä ennen reikien tekemistä, paistoin kuumemmassa ja vähemmän aikaa niin kuoresta tulee rapeampi ja sisus ei kuivu niin paljon. Eihän nämä nyt ihan peittoa itsetehtyjä, mutta säästi aikaa ja maistui hyvälle.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kalat, munkit kannattaa uppopaistaa öljyssä.
  • Kalat
    3 vuotta sitten
    Voiko munkki rinkulat tehdä uunissa?
  • TeeTee
    3 vuotta sitten
    Munkeista tuli kuivia, ei jatkoon
  • Kaisuli
    3 vuotta sitten
    Teen noista pakastepullista munkkeja,hyvä ohje,samoin öljynkäyttö kaksi kertaa,super👌🎈🎉😎