Neitolohi eli norjalainen lohi mausteliemessä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Neitolohi on norjalainen erikoisuus. Lohi paistetaan ja annetaan maustua mausteliemessä. Se tarjotaan kylmänä perunoiden tai leivän kanssa. Lohen rakenne jää erityisen pehmeäksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | lohifileetä tai |
voita tai | |
1–2 (150 g) | sipulia tai |
Liemi | |
---|---|
1 l | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | suolaa tai |
2 | laakerinlehteä tai |
4 | neilikkaa tai |
1 1/4 dl | väkiviinaetikkaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita liemiainekset, etikkaa lukuun ottamatta, kattilassa. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi. Kaada joukkoon etikka.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa filee 12–16 palaan. Paista palat joka puolelta kauniin värisiksi rasvassa. Nosta palat pienehköön kulhoon.
Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja lisää ne kulhoon kalapalojen päälle.
Kaada päälle liemi ja anna maustua noin 1 vuorokausi. Siivilöi kalapalat ja sipulit liemestä. Tarjoa kylmänä leivän tai perunoiden sekä salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(32 arviota)
- 30 - 60 min4,1(49 arviota)
- 30 - 60 min4,2(84 arviota)
- 30 - 60 min4,1(30 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(511 arviota)
- 30 - 60 min4,0(36 arviota)
- 30 - 60 min2,8(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (4 arviota)
- tintti5 vuotta sittenIhanan hyvää jussina ja jouluna