• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Neitolohi eli norjalainen lohi mausteliemessä

Neitolohi on norjalainen erikoisuus. Lohi paistetaan ja annetaan maustua mausteliemessä. Se tarjotaan kylmänä perunoiden tai leivän kanssa. Lohen rakenne jää erityisen pehmeäksi.
Neitolohi eli norjalainen lohi mausteliemessä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (140g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600glohifileetä
    • voita
    • 1-2(150 g)sipulia

Liemi

    • 1lvettä
    • 2dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 2laakerinlehteä
    • 4neilikkaa
    • 1 1/4dlväkiviinaetikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita liemiainekset, etikkaa lukuun ottamatta, kattilassa. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi. Kaada joukkoon etikka.
  2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa filee 12-16 palaan. Paista palat joka puolelta kauniin värisiksi rasvassa. Nosta palat pienehköön kulhoon.
  3. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja lisää ne kulhoon kalapalojen päälle.
  4. Kaada päälle liemi ja anna maustua noin 1 vuorokausi. Siivilöi kalapalat ja sipulit liemestä. Tarjoa kylmänä leivän tai perunoiden sekä salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille