• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kylmä maustelohi

Kylmä maustelohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 81,2 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta

Liemi

    • 1porkkana
    • 1punasipuli
    • 5dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1/2dlomenaviinietikkaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 6-8kokonaista mustapippuria

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi lanteiksi ja punasipuli lohkoiksi.
  2. Kiehauta vesi, sokeri, etikat ja suola. Lisää mausteet ja vihannekset ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Nosta talouspaperilla pyyhityt kalapalat liemeen ja siirrä kattila pois liedeltä. Peitä kannella ja anna kalojen kypsyä jäähtyvässä vedessä, kunnes sisälämpötila on 50 astetta, noin 20 minuuttia.
  3. Nosta kalat pois liemestä. Anna kalojen ja liemen jäähtyä erikseen. Kaada jäähtynyt liemi takaisin kalapaloille ja anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa maustelohi kylmänä. Koristele annos liemen sipulilohkoilla ja porkkanoilla sekä tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja vihanneksia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,2 kcal340 kJ
  • Proteiinia4,66 g
  • Hiilihydraatteja8,41 g
  • Rasvaa2,95 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille