Arkiston aarre
Kylmäsavukirjolohihyytelö
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Kylmäsavukirjolohihyytelö on näyttävä ja maukas juhlapöydän tarjottava.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
- 6 liivatelehteä
- 350 g Pirkka kylmäsavukirjolohifileetä
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/2–1 tl mustapippuria
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dl smetanaa
- 1 dl maitorahkaa
- 3 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1/2 dl vettä tai sitruunanmehua
- (3/4 tl suolaa)
Ravintosisältö
- Energia1 086 kJ / 262 kcal
- Rasva23,2 g
- josta tyydyttynyttä12,5 g
- Hiilihydraatit2 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini10,6 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pippurirouheet, tillisilppu, smetana ja maitorahka.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna nestetilkka kattilassa ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivate on liuennut. Seos ei saa kiehahtaa, sillä silloin häviää liivatteen hyytymiskyky. Lisää jäähtynyt seos kalaseokseen ja sekoita.
- Nostele joukkoon varovasti vaahdotettu kerma ja kaada seos kylmällä vedellä kostettuun vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki! Voit koristella hyytelön halutessasi myös katkaravuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenHinta 5,99/kpl39,93/kg
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(21 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(7 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,7(18 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min5,0(4 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(12 arviota)
- yli 60 min4,1(34 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min5,0(1 arvio)
- Arkiston aarreyli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,2 (53 arviota)
- Johanna6 kuukautta sittenLöysin tämän reseptin aikanaan K-kauppojen joulun 1998 reseptivihkosta ja tätä on tehty sen jälkeen joka joulu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Luottoherkku!
- Sinde1 vuosi sittenTämä on yksi suosituimmista herkuista jouluna. Voiko sen valmistaa pari päivää ennen aattoa.
- Päivi1 vuosi sittenVoiko pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPäivi, hyytelön rakenne saattaa kärsiä pakastamisesta, joten emme suosittele pakastamaan sitä.