Hyppää sisältöön
Kylmäsavukirjolohihyytelö Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Kylmäsavukirjolohihyytelö

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kylmäsavukirjolohihyytelö on näyttävä ja maukas juhlapöydän tarjottava.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
  • 6 liivatelehteä
  • 350 g Pirkka kylmäsavukirjolohifileetä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2–1 tl mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 3 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
  • 1/2 dl vettä tai sitruunanmehua
  • (3/4 tl suolaa)

Ravintosisältö

  • Energia
    1 086 kJ / 262 kcal
  • Rasva
    23,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,5 g
  • Hiilihydraatit
    2 g
  • josta sokereita
    2 g
  • Proteiini
    10,6 g
  • Suola
    1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pippurirouheet, tillisilppu, smetana ja maitorahka.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna nestetilkka kattilassa ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivate on liuennut. Seos ei saa kiehahtaa, sillä silloin häviää liivatteen hyytymiskyky. Lisää jäähtynyt seos kalaseokseen ja sekoita.
  3. Nostele joukkoon varovasti vaahdotettu kerma ja kaada seos kylmällä vedellä kostettuun vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki! Voit koristella hyytelön halutessasi myös katkaravuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (53 arviota)

  • Johanna
    6 kuukautta sitten
    Löysin tämän reseptin aikanaan K-kauppojen joulun 1998 reseptivihkosta ja tätä on tehty sen jälkeen joka joulu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Luottoherkku!
  • Sinde
    1 vuosi sitten
    Tämä on yksi suosituimmista herkuista jouluna. Voiko sen valmistaa pari päivää ennen aattoa.
  • Päivi
    1 vuosi sitten
    Voiko pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Päivi, hyytelön rakenne saattaa kärsiä pakastamisesta, joten emme suosittele pakastamaan sitä.