• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kylmäsavukirjolohihyytelö

Kylmäsavukirjolohihyytelö on näyttävä ja maukas juhlapöydän tarjottava.
Kylmäsavukirjolohihyytelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (80g)

Ainekset

10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pippurirouheet, tillisilppu, smetana ja maitorahka.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna nestetilkka kattilassa ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivate on liuennut. Seos ei saa kiehahtaa, sillä silloin häviää liivatteen hyytymiskyky. Lisää jäähtynyt seos kalaseokseen ja sekoita.
  3. Nostele joukkoon varovasti vaahdotettu kerma ja kaada seos kylmällä vedellä kostettuun vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit koristella hyytelön halutessasi myös katkaravuilla.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5