• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kyssäkaali-munasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kyssäkaali-munasalaatti

Mummon kesäisestä munasalaatista vaikutteita saanut kyssäkaalisalaatti on täyteläisen rapsakka lisäke esimerkiksi savukalalle. Noin 1,30€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(250 g)kyssäkaali
    • 6-8(80 g)retiisiä
    • 1(30 g)kevätsipulinvarsi
    • 3-4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 4tlsokeria
    • kourallinen miniversoja

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä kananmunaa 7 minuuttia. Valuta vesi pois. Anna pinnan kuivahtaa ennen kuin lisäät kattilaan kylmää vettä. Kuori jäähtynyt kananmuna. Erottele kypsä keltuainen kulhoon. Painele keltuainen muruiksi haarukalla. Lisää sekaan kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita tasaiseksi ja jätä sivuun.
  2. Hienonna valkuainen.
  3. Leikkaa kuorittu ja puolitettu kyssäkaali ja pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.Revi pesty ja kuivattu salaatti. Hienonna kevätsipulinvarsi.
  4. Kuori ja raasta inkivääri kulhoon. Lisää sekaan riisiviinietikka ja sokeri. Lisää sekaan kyssäkaali ja retiisiviipaleet. Jätä sivuun 15 minuutiksi.
  5. Lisää valutetut retiisi-kyssäkaaliviipaleet ja revitty salaatti kastikkeen sekaan. Asettele tarjoilulautaselle ja lisää päälle versot, kevätsipuli ja valkuainen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu