Paahdettu parsakeitto
Paahdettu parsakeitto maustetaan sitruunalla, mintulla ja tahinilla. Raikas vegaaninen parsakeitto ei kaipaa kermaa. Tarjoa alkukeittona tuoreen leivän kanssa. Noin 4,05 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2nippua(900 g)tuoretta vihreää parsaa
- 2(50 g)Pirkka salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- n. 5dlvettä
- 1ruukkuminttua
- 3/4rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta
- 1rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1tlsokeria
- n. 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
- Leikkaa parsat noin 3 osaan ja pyörittele öljyssä (1 rkl). Levitä parsannuput omalla puolelleen peltiä. Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Säästä parsannupuista noin puolet koristeeksi.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi, lisää parsat ja vesi ja keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää 1/2 ruukkua minttua ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, tahinilla , sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, lisää halutessasi nestettä.
- Kaada parsakeittoannokset lautasille, koristele parsannupuilla (lisää ripaus suolaa), mintulla ja sitruunankuorella.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää!
Vegaani isosiskoni piti kovasti.
Ei mitenkään erityisen makuinen, itse lisäsin kaikkea että sai makuja. Virkistävää kyllä, että toimi ilman kermaa tai juustoa. Parsa parsana, en tuhlaisi keittoon toiste.
Ei jatkoon. Jos haluaa tätä kuitenkin kokeilla, suosittelen laittamaan pinnalle vaikka rapsakkaa pekonia.
Suosittelen laittamaan ne parsat vaan uuniin - suolaa ja pippuria päälle ja sitten syö sellaisenaan. Keitosta ei tullut kovinkaan kummoista :/