Paahdettu parsakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu parsakeitto

Paahdettu parsakeitto maustetaan sitruunalla, mintulla ja tahinilla. Raikas vegaaninen parsakeitto ei kaipaa kermaa. Tarjoa alkukeittona tuoreen leivän kanssa. Noin 3,15€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
  2. Leikkaa parsat noin 3 osaan ja pyörittele öljyssä (1 rkl). Levitä parsannuput omalla puolelleen peltiä. Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
  3. Säästä parsannupuista noin puolet koristeeksi.
  4. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi, lisää parsat ja vesi ja keitä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää 1/2 ruukkua minttua ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, tahinilla , sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, lisää halutessasi nestettä.
  6. Kaada parsakeittoannokset lautasille, koristele parsannupuilla (lisää ripaus suolaa), mintulla ja sitruunankuorella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua