• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtokermahyytelökakku

Paahtokermahyytelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (125g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa

Marjatäyte

    • 1/2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 1ps(400 g)marjasekoitusta
    • 1 1/2rklperunajauhoja
    • 1/2dlvettä

Kerma-rahkatäyte

Paahtokermahyytelö

Koristeeksi

    • 1 1/2dlpaahdettuja mantelilastuja
    • tuoreita mansikoita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  2. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäinen marjasekoitus. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa.
  3. Kerma-rahkatäytettä varten vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä siten, että jokaiseen väliin tulee kerroksittain marja- ja kermarahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla.
  5. Peitä kakku kelmulla ja kakkuvuoalla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.
  6. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paahtokermahyytelöä varten vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  7. Sulata sokeri teräskattilassa. Heti, kun sokeri alkaa ruskistua, nosta kattila pois liedeltä. Varo, ettei sokeri pääse palamaan. Kaada sokerin joukkoon kiehuva vesi ja siirrä kattila takaisin kuumalle levylle. Keitä miedolla lämmöllä tasaiseksi liuokseksi. Nosta kattila jäähtymään ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  8. Kaada hieman jäähtynyt, noin kädenlämpöinen, liivateseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita. (Jos seos on liian kuumaa, kermavaahto voi juoksettua. Jos seos jäähtyy liikaa, liivateseos ehtii hyytyä ennen kuin se sekoitetaan kermavaahdon joukkoon.) Vaahtoseoksen pitää olla sakeahkoa, kakun päällä pysyvää. Jos seos on liian juoksevaa, jäähdytä jääkaapissa ja vatkaa tarvittaessa hieman.
  9. Kuorruta kakku paahtokermahyytelöllä. Lusikalla saat muotoiltua pintaan kuvioita. Koristele kakun reunat paahdetuilla mantelilastuilla ja pinta viipaloiduilla mansikoilla ja sitruunamelissalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku kestää hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille