• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lakkacharlotta

Lakkacharlotta tehdään itse leivotuista minikääretortuista ja persikka-lakkakermahyytelöstä. Charlotta kuuluu venäläiseen keittiöön.
Lakkacharlotta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 196 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 3isoa kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 3/4dlperunajauhoja
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 3/4tlleivinjauhetta
    • 1/2tlk(à 430 g)lakkahilloa

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 2dlkuohu- tai vispikermaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlk(à 430 g)lakkahilloa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklpersikkatölkin lientä
    • 1rsananaskirsikoita
    • (kuohu- tai vispikermaa koristeeksi)

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin minikääretortut. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin uunipellille ja levitä noin 30 x 40 cm:n levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.
  2. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä lakkahilloa lämpimälle levylle. Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan. Nosta tuorekelmun päälleja kääri pitkittäin kelmun avulla kaksi pientä tiivistä rullaa. Siirrä tortut kylmään vetäytymään.
  3. Täytettä varten leikkaa valutetut persikat pieniksi kuutioiksi. (Säästä 1 rkl säilyketölkin lientä). Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  4. Vaahdota kerma ja sekoita rahka, vanilliinisokeri sekä lakkahillo joukkoon. Lisää seokseen persikkakuutiot.
  5. Kuumenna sitruunamehu ja säilyketölkin liemi. Sulata siihen mahdollisimman tarkoin kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana, rahkatäytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
  6. Vuoraa pyöreäpohjainen tilavuudeltaan noin 2 l kulho tuorekelmulla. Leikkaa minikääretortut noin 1 1/2 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho tiiviisti pohjalta ja reunoilta, laita torttujen väleihin ananaskirsikoita. Jätä muutama ananaskirsikka vadin koristeeksi.
  7. Kaada rahkahyytelö kulhoon kääretorttuviipaleille ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
  8. Leikkaa kääretorttureunasta ylimääräinen pois ja kumoa charlotta tarjoiluvadille. Koristele ananaskirsikoilla ja halutessasi kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

Vinkki: Halutessasi voit lisätä tilkan lakkalikööriä täytteeseen aromia vahvistamaan.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 196 kcal821 kJ
  • Proteiinia4,4 g
  • Hiilihydraatteja27,7 g
  • Rasvaa7,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu