Lakritsinen maitosuklaa-brûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lakritsinen maitosuklaa-brûlée

Rapsakka paahdettu sokeri peittää alleen silkinpehmeän lakritsilla maustetun suklaavanukkaan. Lakritsiset maitosuklaa-brûlée valmistetaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja viimeistellään juuri ennen tarjoamista. Noin 1,05 €/annos*

  • 5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5 annosta
    • 1levy(200 g)Pirkka leivontamaitosuklaata
    • 2rklraakalakritsijauhetta (Urtekram)
    • 3keltuaista
    • 1dltomusokeria

Pinnalle

    • 2rklruokosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele viisi pientä kohokasvuokaa tai uuninkestävää kuppia.
  2. Rouhi suklaa pinnoitettuun kattilaan.
  3. Sekoita pienessä kupissa lakritsijauhe desiin kermaa. Lisää lakritsi-kermaseos ja loput kermasta kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila sivuun odottamaan.
  4. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Siirrä keltuaiset kulhoon ja vatkaa ne tomusokerin kanssa vaahdoksi.
  5. Sekoita kaapimella lämmin suklaakerma keltuaisvaahtoon ja jaa seos vuokiin. Älä enää vatkaa.
  6. Nosta kohokasvuoat isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin, että vesi ulottuu 3/4 kohokasvuokien korkeudesta.
  7. Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia. Nosta uunivuoka ritilän avulla pois uunista.
  8. Siirrä bruleevuoat jäähtymään huoneenlämpöön. Peitä jäähtyneet jälkiruoat muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin yön yli.
  9. Viimeistele annokset. Ripottele ruokosokeri jälkiruokien pinnalle. Paahda sokeri nopeasti rapeaksi grillivastusten alla uunissa tai kaasupolttimella.

Tiesitkö että...

Valmista ylijääneistä valkuaisista marenkeja tai kuohkeuta niillä munakasmassa. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille