Lakritsinen maitosuklaa-brûlée
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Rapsakka paahdettu sokeri peittää alleen silkinpehmeän lakritsilla maustetun suklaavanukkaan. Lakritsiset maitosuklaa-brûlée valmistetaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja viimeistellään juuri ennen tarjoamista.
- Gluteeniton
Ainekset
5 annosta
1 levy (200 g) | tai |
2 rkl | tai |
4 dl | tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
1 dl | tomusokeria tai |
Pinnalle | |
---|---|
2 rkl | ruokosokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 252 kJ / 544 kcal |
Rasva | 39 g |
josta tyydyttynyttä | 24,3 g |
Hiilihydraatit | 37,9 g |
josta sokereita | 37 g |
Proteiini | 8,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele viisi pientä kohokasvuokaa tai uuninkestävää kuppia.
Rouhi suklaa pinnoitettuun kattilaan.
Sekoita pienessä kupissa lakritsijauhe desiin kermaa. Lisää lakritsi-kermaseos ja loput kermasta kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila sivuun odottamaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Siirrä keltuaiset kulhoon ja vatkaa ne tomusokerin kanssa vaahdoksi.
Sekoita kaapimella lämmin suklaakerma keltuaisvaahtoon ja jaa seos vuokiin. Älä enää vatkaa.
Nosta kohokasvuoat isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin, että vesi ulottuu 3/4 kohokasvuokien korkeudesta.
Kypsennä 175 asteessa 30–35 minuuttia. Nosta uunivuoka ritilän avulla pois uunista.
Siirrä bruleevuoat jäähtymään huoneenlämpöön. Peitä jäähtyneet jälkiruoat muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin yön yli.
Viimeistele annokset. Ripottele ruokosokeri jälkiruokien pinnalle. Paahda sokeri nopeasti rapeaksi grillivastusten alla uunissa tai kaasupolttimella.
Valmista ylijääneistä valkuaisista marenkeja tai kuohkeuta niillä munakasmassa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFAHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Pysyvästi edullinenValio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonHinta 2,89/kpl8,76/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(50 arviota)
- yli 60 min3,6(63 arviota)
- yli 60 min3,9(286 arviota)
- yli 60 min4,0(97 arviota)
- yli 60 min4,4(183 arviota)
- yli 60 min3,1(41 arviota)
- alle 30 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,4(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (18 arviota)
- Ei ihan kokematon kokki5 vuotta sittenJaahas, eilen tein, tänään pitäis tarjota. Yhden testasin, ei ole kyllä hyytynyt täysin, vaikka käsittääkseni pitäisi. Maku kyllä ihan lupaava. Missähän vika??? Hiukka harmittaa, pitääkö tässä pikaisesti keksiä uusi jälkkäri vieraille?!?!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEi ihan kokematon kokki, vaikea sanoa miksi vanukkaat eivät ole hyytyneet. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.