• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakutryffelit

Itse tehdyt lakutryffelit on helppo valmistaa. Pakkaa tryffelit rasiaan ja anna lahjaksi. Voit valmistaa kerralla myös tupla-annoksen. N. 0,15€/kpl.
Lakutryffelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

18 kplOsta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi. Sekoita lopuksi joukkoon lakritsijauhe. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa, 2-3 tuntia, kunnes seos on jähmettynyt.
  2. Ota tryffelimassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne kylmin käsin pieniksi palloiksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai lautaselle.
  3. Sekoita kaakaojauhe ja lakritsijauhe keskenään. Pyörittele pallot seoksessa. Siirrä tryffelit jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä tryffeleitä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Huomaathan, että myynnissä on myös voimakkaamman makuista raakalakritsijauhetta. Sitä tarvitaan pienempi määrä (1/4-1/2 lakritsinjuurijauheen määrästä). Makeampi lakritsinjuurijauhe soveltuu reseptiin paremmin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille30