Lihakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehty lihakeitto on helppo tehdä, mutta sen kanssa ei kannata hoppuilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
n. 1/2 kg n. 1 kg | luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai luullista naudanlihaa tai |
n. 1 1/2 l | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
10 | kokonaista maustepippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
4–6 (600 g) | perunaa tai |
2–3 (300 g) | tai |
200 g | tai |
1 (150 g) | palsternakka tai |
1/4 (100 g) | selleriä tai |
1 (150 g) | pieni purjo tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 275 kJ / 66 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 4,9 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli.
Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, 1 1/2–2 tuntia. Jos käytät luullista lihaa, liha on kypsää kun se irtoaa luista.
Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo.
Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne perunoita lukuunottamatta kaikki kasvikset.
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää perunat. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarkista maku ja lisää persilja. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Naudan luuton lapa RotukarjaaHinta 15,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- PIRKKA suomalainen Annabelle peruna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna sopivasti kiinteä harjattuHinta 0,75/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,63/kpl1,79/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(215 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,7(136 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min4,2(39 arviota)
- yli 60 min4,4(91 arviota)
- yli 60 min3,9(33 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (110 arviota)
- Paras kokki lapista11 kuukautta sittenEnemmän lihaa parempi keitto. Lihakeittoa on mahdoton tehdä ilman lihaa. Kannattaa tehdä kasvis keitto jos on ivege henkilö.
- Puikula2 vuotta sittenHyvä ohje lopputuloksen kannalta kunhan huomioi että noilla mausteitten määrillä keitto on mauton. Mausteeni ovat kyllä ilmatiiviisti säilöttyjä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVäärätägi, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän virheen pikaisesti.
- urmasto6 vuotta sittenHelpottaa huomattavasti kun käyttää pakaste juureksia. sieltä saa palsternakat ja lantut yms.
- Saaga6 vuotta sittenAikaa vievää puuhaa tällaisen sopan keittäminen, mutta on kyllä niin vaivansa väärtti.
- tapa kokki6 vuotta sittenperus lihakeitto hyvä ohje :-)
- Eläkeläinen8 vuotta sittenTein tällä ohjeella keiton karjalanpaistista. Keitin lihoja 2 tuntia aluksi. Kelpasi tosi hyvin ruokailijoille ja sain mukaan muitakin kasviksia kuin perunoita. Suosittelen!🤗