Lihakeitto

Itse tehty lihakeitto on helppo tehdä, mutta sen kanssa ei kannata hoppuilla. N. 1,90€/annos*.
Lihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 225 kcal / annos (500g)
    • Laktoositon
    • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
    • n. 1/2kgluutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia
    • tai
    • n. 1kgluullista naudanlihaa
    • n. 1 1/2lvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 1(120 g)sipuli
    • 4-6(600 g)perunaa
    • 200gPirkka lanttua
    • 1(150 g)palsternakka
    • 1/4(100 g)selleriä
    • 1(150 g)pieni purjo
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, 1 1/2-2 tuntia. Jos käytät luullista lihaa, liha on kypsää kun se irtoaa luista.
  2. Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne perunoita lukuunottamatta kaikki kasvikset. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää perunat. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
  3. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarkista maku ja lisää persilja. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 500g100 g

  • 225 kcal940 kJ
  • Proteiinia19,5 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7
  • Eläkeläinen27.8.2016

    Tein tällä ohjeella keiton karjalanpaistista. Keitin lihoja 2 tuntia aluksi. Kelpasi tosi hyvin ruokailijoille ja sain mukaan muitakin kasviksia kuin perunoita. Suosittelen!🤗