Lihakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1/2 kg n. 1 kg | luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai luullista naudanlihaa tai |
n. 1 1/2 l | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
10 | kokonaista maustepippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
4–6 (600 g) | perunaa tai |
2–3 (300 g) | tai |
200 g | tai |
1 (150 g) | palsternakka tai |
1/4 (100 g) | selleriä tai |
1 (150 g) | pieni purjo tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 273 kJ / 65 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 4,8 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli.
Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, 1 1/2–2 tuntia. Jos käytät luullista lihaa, liha on kypsää kun se irtoaa luista.
Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo.
Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne perunoita lukuunottamatta kaikki kasvikset.
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää perunat. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarkista maku ja lisää persilja. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Peruna Annabelle kiinteäHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,52/kpl3,49/kg
- Naudan luuton lapa RotukarjaaEtuhinta 12,90/kgnorm. 16,95/kg
- Palsternakka pala pakattuHinta n. 0,75/kpl5,79/kg
- Palsternakka SuomiHinta n. 0,51/kpl3,95/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,77/kpl2,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(172 arviota)
- yli 60 min3,8(111 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min4,0(24 arviota)
- yli 60 min4,3(22 arviota)
- yli 60 min4,0(3 arviota)
Arvostele resepti
- Puikula1 vuosi sittenHyvä ohje lopputuloksen kannalta kunhan huomioi että noilla mausteitten määrillä keitto on mauton. Mausteeni ovat kyllä ilmatiiviisti säilöttyjä.
- Väärätägi3 vuotta sittenEi aivan osu tuohon "vegaaniseen" kategoriaan :)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVäärätägi, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän virheen pikaisesti.
- urmasto4 vuotta sittenHelpottaa huomattavasti kun käyttää pakaste juureksia. sieltä saa palsternakat ja lantut yms.
- Saaga4 vuotta sittenAikaa vievää puuhaa tällaisen sopan keittäminen, mutta on kyllä niin vaivansa väärtti.
- tapa kokki4 vuotta sittenperus lihakeitto hyvä ohje :-)
- Eläkeläinen7 vuotta sittenTein tällä ohjeella keiton karjalanpaistista. Keitin lihoja 2 tuntia aluksi. Kelpasi tosi hyvin ruokailijoille ja sain mukaan muitakin kasviksia kuin perunoita. Suosittelen!🤗