Lammas-kaalilaatikko
Lammaskaalilaattikko maistuu niin arkena kuin viikonloppuna. Kokeile ja ihastu!
4 annostayli 60 min57,6 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1(150 g)sipuli
- 250gkaritsan jauhelihaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 4dlkiehuvaa vettä
- 1/2dlpuuroriisiä
- 2rklsiirappia
- 2tloreganoa tai meiramia
Pinnalle
- 1rklvoita
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuulottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Lisää vesi ja riisi. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
- Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa Pirkka puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 57,6 kcal241 kJ
- Proteiinia 3,58 g
- Hiilihydraatteja6,13 g
- Rasvaa2,25 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko ton riisin korvata jollain et sopis vhh-ruokavalioon?
Meetwursti, resepti on testattu puuroriisillä. Toki puuroriisin voi vaihtaa johonkin tummempaan riisiin tai muuhun hiilihydraattiin, joka imee nestettä ruuasta. Myös linssit tai jotkin pavut voisivat toimia, jos haluaa välttää hiilihydraatit kokonaan. Kannattaa kuitenkin muistaa huomioida paistoajassa raaka-aine muutokset.