• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lammas-kaalilaatikko

Lammas-kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 57,6 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(150 g)sipuli
    • 250glampaan jauhelihaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • n. 4dlkiehuvaa vettä
    • 1/2dlpuuroriisiä
    • 2rklsiirappia
    • 2tloreganoa tai meiramia

Pinnalle

    • 1rklvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuulottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Lisää vesi ja riisi. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
  3. Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa Pirkka puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 57,6 kcal241 kJ
  • Proteiinia3,58 g
  • Hiilihydraatteja6,13 g
  • Rasvaa2,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua