Aprikoosi-lammastagine
Aprikoosit ja rusinat tuovat hedelmäiseen lammastagineen makeutta. Makea lammaspata maistuu hyvin esimerkiksi pääsiäisen lammasaterialla.
6 annostayli 60 min380 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgluutonta karitsanpaistia
- 1rklvoita
- 2valkosipulinkynttä
- 1 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- n. 5dlvettä
- lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 3dlcouscousia
- 3dlvettä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Poista lihasta kalvot ja ylimääräinen rasva. Paloittele liha noin 1,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Puolita aprikoosit.
- Sulata rasva padassa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan ruskeiksi. Lisää pataan valkosipulit, aprikoosit, tomaattipyree ja mausteet. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset peittyvät (noin 5 dl). Hauduta pataa liedellä kannen alla noin 1 tunti, tai niin kauan kunnes liha on sopivan mureaa. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa rusinat pataan. Ripottele paahdetut mantelilastut ja lehtipersilja valmiin padan pinnalle.
- Mittaa couscous kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi haarukalla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa aprikoosi-lammastagine couscousin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 380 kcal1 600 kJ
- Proteiinia 30 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi