• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-lammastagine

Aprikoosit ja rusinat tuovat hedelmäiseen lammastagineen makeutta. Makea lammastagine maistuu hyvin esimerkiksi pääsiäisen lammasaterialla.
Aprikoosi-lammastagine
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 380 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • 3dlcouscousia
    • 3dlvettä
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Poista lihasta kalvot ja ylimääräinen rasva. Paloittele liha noin 1,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Puolita aprikoosit.
  2. Sulata rasva padassa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan ruskeiksi. Lisää pataan valkosipulit, aprikoosit, tomaattipyree ja mausteet. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset peittyvät (noin 5 dl). Hauduta pataa liedellä kannen alla noin 1 tunti, tai niin kauan kunnes liha on sopivan mureaa. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa rusinat pataan. Ripottele paahdetut mantelilastut ja lehtipersilja valmiin padan pinnalle.
  3. Mittaa couscous kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi haarukalla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa aprikoosi-lammastagine couscousin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 380 kcal1 600 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua