Lammashampurilaiset
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Hampurilaiset maistuvat monelle. Nämä lammasburgerit nostattavat veden kielelle ja ovat helppoja valmistaa. Voit myös kokeilla kypsentää pihvit grillissä.
Ainekset
4 annosta
500 g | karitsan jauhelihaa tai |
1 | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
öljyä paistamiseen tai | |
Kastike | |
---|---|
1/2 tlk (à 365 g/200 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1/2 dl | minttua tai ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 dl | oliiviviipaleita tai |
Lisäksi | |
1 pkt (4 kpl/330 g) | tai |
1 ps | jääsalaattia tai |
100 g | kurkkua tai |
2 (200 g) | tomaattia tai |
Ravintosisältö
Energia | 795 kJ / 189 kcal |
Rasva | 10 g |
josta tyydyttynyttä | 4,4 g |
Hiilihydraatit | 13,8 g |
josta sokereita | 3,6 g |
Proteiini | 10,5 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulia ja valkosipulia mikrossa täysteholla (700 w) noin minuutti. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä. Voitele pihvit öljyllä ja paista parilapannulla kypsäksi. Voit halutessasi jättää pihvit keskeltä vähän punaisiksi.