• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Marokkolainen lammaspataReseptin teki kumppani

Marokkolainen lammaspata

Jos pidät mausteisista ja aromikkaista ruoista, kokeile marokkolaista lammaspataa. Siinä maistuvat muun muassa kaneli, inkivääri, neilikka ja kardemumma.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 700gluutonta karitsan patalihaa
    • 2rklvoita
    • 6-8salottisipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2chili
    • 10kivetöntä taatelia
    • 1dlpunaisia linssejä
    • 2rkltomaattisosetta
    • 1rklsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlinkivääriä
    • 10mustapippuria
    • 1kanelitanko
    • 10kokonaista neilikkaa
    • 2laakerinlehteä
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1/2tlkuminaa
    • 1tlkkikherneitä
    • 1tlkkirsikkatomaatteja tomaattimehussa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
  2. Kuori sipulit. Käytä pienet kokonaisina, leikkaa isot kahteen tai neljään osaan. Viipaloi valkosipulit. Hienonna chili. Viipaloi taatelit.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä voissa pannulla. Kaada lihat pataan. Kumoa pannulle desi vettä, kiehauta ja kumoa pataan. Ruskista loput erät samoin.
  4. Lisää pataan sipulit, chili, taatelit, linssit, tomaattipyree ja mausteet. Lisää vettä sen verran, että aineet peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia. Sekoita pataa välillä. Jos neste haihtuu liikaa, lisää vettä.
  5. Lisää pataan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit nesteineen. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia.
  6. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Eesus-8627.2.2018

    Resepti oli kaikkenensa todella hyvä ja maukas, mutta hieman pliisuksi jäi. Piirun verran mausteisempaa olisin toivonut. Lisäksi söimme padan kuskusin kanssa, jotenkin sopi teemaan riisiä paremmin :)