Marokkolainen lammaspataReseptin takana kumppani

Marokkolainen lammaspata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Jos pidät mausteisista ja aromikkaista ruoista, kokeile marokkolaista lammaspataa. Siinä maistuvat muun muassa kaneli, inkivääri, neilikka ja kardemumma.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
700 g
 
luutonta karitsan patalihaa
tai
2 rkl
 
voita
tai
6–8
 
salottisipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2
 
chili
tai
10
 
kivetöntä taatelia
tai
1 dl
 
punaisia linssejä (kuivattu)
tai
2 rkl
 
tomaattisosetta
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
inkivääriä
tai
10
 
mustapippuria
tai
1
 
kanelitanko
tai
10
 
kokonaista neilikkaa
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai
1/2 tl
 
kuminaa
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1 prk (400 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 412 kJ / 337 kcal
Rasva
20,2 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
17,6 g
josta sokereita
9,5 g
Proteiini
19,3 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.

Kuori sipulit. Käytä pienet kokonaisina, leikkaa isot kahteen tai neljään osaan. Viipaloi valkosipulit. Hienonna chili. Viipaloi taatelit.

Ruskista lihat muutamassa erässä voissa pannulla. Kaada lihat pataan. Kumoa pannulle desi vettä, kiehauta ja kumoa pataan. Ruskista loput erät samoin.

Lisää pataan sipulit, chili, taatelit, linssit, tomaattipyree ja mausteet. Lisää vettä sen verran, että aineet peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia. Sekoita pataa välillä. Jos neste haihtuu liikaa, lisää vettä.

Lisää pataan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit nesteineen. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia.

Tarjoa riisin kanssa.