LammaspyörykkäpeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammaspyörykkäpelti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo lammaspyörykkäpelti on rento ruoka pääsiäiseen. Lammaspyörykät kypsyvät kätevästi pellillä couscousin, kikherneiden ja fetan kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    4 dl
     
    täysjyväcouscousia
    tai
    5 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai

    Lammaspyörykät

    400 g
     
    karitsan jauhelihaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2 tl
     
    kuivattua minttua
    tai

    Lisäksi

    150 g
     
    tai
    1 rs (250 g)
     
    tai
    1/2 pkt (à 250 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1/4 (n. 30 g)
     
    punasipuli hienonnettuna
    tai

    Minttukastike

    2 tlk (à 200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tuoretta minttua hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    988 kJ / 236 kcal
    Rasva
    13,2 g
    josta tyydyttynyttä
    5,6 g
    Hiilihydraatit
    17,9 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    10,9 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kiehauta vesi. Sekoita couscous veden joukkoon. Lisää suola, sekoita ja anna couscousin tekeytyä muutama minuutti kannen alla.

    Öljyä syvä, puhdas uunipannu oliiviöljyllä. Levitä couscous pellille.

    Sekoita lammaspyöryköiden ainekset keskenään. Pyörittele massasta lihapullia ja asettele ne couscouspedille.

    Levitä valutetut ja huuhdotut kikherneet, kirsikkatomaatit ja murusteltu fetajuusto pellille. Valuta oliiviöljyä pinnalle.

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Nosta pelti uunin ylätasolle, ja paista vielä noin 5 minuuttia. Ripottele punasipuli (ja halutessasi hieman tuoretta minttua) pellin pinnalle.

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike lammaspyörykkäpellin kanssa.

    Voit tehdä pyörykät myös naudan paistijauhelihasta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
      Hinta 1,09/kpl
      4,74/kg
    • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
      Hinta 3,65/kpl
      18,25/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (92 arviota)

    • Tilhimummi
      6 kuukautta sitten
      Lammaspyörykät tehtiin lampaan jauhelihasta, ei karitsan. Aika mauttomalta ja kuivalta pyörykät maistuvat. Ehkä sinihomejuusto toimisi paremmin fetan sijaan.
    • LenpiT
      1 vuosi sitten
      Couscousia on ohjeessa liikaa. Olen valmistanut ohjeen mukaisesti pyöryköitä useasti. Aina couscousia on jäänyt yli. Muuten tää on hyvää ja helppo valmistaa.
    • A
      4 vuotta sitten
      Tykkäsin! Hyvä kokonaisuus ja helppo valmistaa, maistui meillä pääsiäispöydässä.
    • Ninni
      4 vuotta sitten
      Ok