• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaspiirakka

Lammaspiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 305 kcal / annos (150g)

Ainekset

8-10 annosta

Täyte

Pinnalle

    • 1/2dltuoretta oreganoa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata piirakkataikina ja jauheliha. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta salaattijuustokuutiot ja oliivit. Halkaise miniluumutomaatit.
  2. Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm). Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia.
  4. Esipaista pisteltyä piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Kaada jauhelihatäyte vuokaan. Asettele pinnalle salaattijuustokuutiot, miniluumutomaatit ja oliivit.
  5. Paista edelleen 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille