Kreikkalainen lammaspiirakka
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
500 g | karitsan jauhelihaa tai |
1 (n. 300 g) | munakoiso tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | sipuli tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 tl | kuivattua minttua tai |
1 tlk (365 g/200 g) | tai |
1 rs (250 g) | Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
1 tlk (200 g) | tai |
1 dl | maitoa tai |
1 | kananmuna tai |
mustapippuria tai | |
Koristeeksi | |
tuoretta minttua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 055 kJ / 252 kcal |
Rasva | 17,4 g |
josta tyydyttynyttä | 7,8 g |
Hiilihydraatit | 11,9 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 11 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi (halkaisija 30 cm) levyksi. Nosta taikina vuokaan ja painele sitä myös reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Viipaloi munakoiso noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä leikkuulaudalle. Ripottele pinnalle suolaa ja itketä munakoisoviipaleita hetken aikaa.
Ruskista jauheliha parissa erässä paistinpannussa kuumassa öljyssä. Kuullota silputtu sipuli. Mausta liha-sipuliseos mintulla. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Ruskista viipaleet kevyesti pannulla.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa alimmalla tasolla 10 minuuttia.
Asettele pohjalle munakoisoviipaleita. Jätä pinnalle muutama koristeeksi. Levitä munakoisojen päälle jauhelihaseos, valutetut salaattijuustokuutiot, loput munakoisot ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita jogurtti, maito ja muna. Kaada seos vuokaan. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Koristele tuoreella mintulla.