Feta-lammaspaistoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-lammaspaistokset

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tarjoa pieniä fetapiirakoita brunssilla tai illanistujaisissa!

    Ainekset

    12 kpl

    Pohja

    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Täyte

    1/2 (100 g)
     
    purjoa
    tai
    250 g
     
    karitsan jauhelihaa
    tai
    1/2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 dl
     
    tuoretta minttua hienonnettuna
    tai
    1/2 dl (50 g)
     
    aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
    tai
    1/2 pkt (à 200 g)
     
    1/2 tlk (à 365 g/200 g)
     
    tai
    tai

    Munaseos

    3
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 092 kJ / 261 kcal
    Rasva
    18,3 g
    josta tyydyttynyttä
    8,6 g
    Hiilihydraatit
    13,6 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    9,7 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kiehauta purjosilppu tilkassa öljyä ja lisää pannuun jauheliha. Ruskista kevyesti. Hauduta kannen alla hetki ja nosta pannu levyltä.
    Lisää joukkoon minttu sekä aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi.
    Kauli sulanut taikinalevy 27 x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 12 ruutuun, jotka ovat kooltaan 9 x 9 cm. Pyöristä taikinapyörällä neliöiden kulmat.
    Nosta neliöt hyvin voideltuihin muffinipellin vuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle sekä reunoille. Jaa jauhelihatäyte sekä fetajuustokuutiot taikinakuppeihin ja tasoita pinta.
    Sekoita munat ja kevytkerma. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada munaseos vuokiin.
    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna paistosten jäähtyä hetken aikaa ja irrota vuoista. Paistokset voi pakastaa ja lämmittää uunissa tai mikrossa.