Feta-lammaspaistokset
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Tarjoa pieniä fetapiirakoita brunssilla tai illanistujaisissa!
Ainekset
12 kpl
Pohja | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
1/2 (100 g) | purjoa tai |
250 g | karitsan jauhelihaa tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
1 dl | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
1/2 dl (50 g) | aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna tai |
1/2 pkt (à 200 g) 1/2 tlk (à 365 g/200 g) | tai tai |
Munaseos | |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 092 kJ / 261 kcal |
Rasva | 18,3 g |
josta tyydyttynyttä | 8,6 g |
Hiilihydraatit | 13,6 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 9,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kiehauta purjosilppu tilkassa öljyä ja lisää pannuun jauheliha. Ruskista kevyesti. Hauduta kannen alla hetki ja nosta pannu levyltä.
Lisää joukkoon minttu sekä aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi.
Kauli sulanut taikinalevy 27 x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 12 ruutuun, jotka ovat kooltaan 9 x 9 cm. Pyöristä taikinapyörällä neliöiden kulmat.
Nosta neliöt hyvin voideltuihin muffinipellin vuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle sekä reunoille. Jaa jauhelihatäyte sekä fetajuustokuutiot taikinakuppeihin ja tasoita pinta.
Sekoita munat ja kevytkerma. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada munaseos vuokiin.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna paistosten jäähtyä hetken aikaa ja irrota vuoista. Paistokset voi pakastaa ja lämmittää uunissa tai mikrossa.