Suolainen omenapiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolainen omenapiirakka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suolaisessa omenapiirakassa on ihana timjamilla maustettu vuohenjuustotäyte. Viimeistele piirakka pekonimurulla ja hunajalla.

    Ainekset

    6 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1 tlk (365 g/150 g)
     
    tai
    3 rkl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    kuivattua timjamia
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2 (120 g)
     
    hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    tai
    1 (50 g)
     
    pieni punasipuli
    tai
    1/4 pkt (à 170 g)
     
    tai
    n. 1 rkl
     
    tai
     
    tuoretta timjamia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 124 kJ / 270 kcal
    Rasva
    17,8 g
    josta tyydyttynyttä
    9,3 g
    Hiilihydraatit
    19,8 g
    josta sokereita
    4,2 g
    Proteiini
    5,9 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    Valuta vuohenjuustokuutiot. Hienonna ne haarukalla ja sekoita maidon kanssa tahnaksi. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.

    Viipaloi omenat kuorineen. Kuori, halkaise ja viipaloi punasipuli.

    Muotoile taikinasta pallo. Kauli taikina ympyräksi (⌀ 30 cm) leivinpaperin päällä. Levitä vuohenjuustotahna taikinan keskelle, jätä reunoille noin 3 cm tyhjää.

    Lado omenat haluamaasi muotoon vuohenjuuston pinnalle ja lisää väleihin punasipulia. Taita taikinan reunat rennosti piirakan keskelle päin.

    Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia.

    Paista pekonit rapeiksi, nosta talouspaperin päälle valumaan. Hienonna pekonit veitsellä muruksi. Ripottele valmiin piirakan pinnalle pekonimuru ja valuta hunajaa. Koristele piirakka tuoreella timjamilla.

    Vinkki! Korvaa kasvisversiossa pekonimuru hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
      Hinta 2,49/kpl
      6,23/kg
    • Pirkka Parhaat vuohenjuusto kuutioina suolavedessä 365 g / 150 g
      Hinta 3,29/kpl
      21,93/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka Luomu timjami 14g
      Hinta 1,95/kpl
      139,29/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • HK Amerikan pekoni 170g
      Hinta 2,69/kpl
      15,82/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l
    • Pirkka timjami 9g
      Hinta 0,79/kpl
      87,78/kg
    • Santa Maria Timjami 15g
      Hinta 1,95/kpl
      130,00/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg
    • Pirkka suomalainen pekoni 150g
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
      Hinta 4,29/kpl
      15,32/kg
    • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
      Hinta 4,95/kpl
      14,14/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 500g
      Hinta 4,69/kpl
      9,38/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (120 arviota)

    • Iina
      1 vuosi sitten
      Hei mikähän olisi kasvissyöjälle hyvä korvike pekonimurulle, jotta saisi saman suolaisen/rapean fiiliksen piirakan päälle? Seitanmuru paistettuna? Vaiko murskatut ja suolatut cashewpähkinät? Ideoita? :)