Suolainen omenapiirakka
Suolaisessa omenapiirakassa on ihana timjamilla maustettu vuohenjuustotäyte. Viimeistele piirakka pekonimurulla ja hunajalla. Noin 1,05€/annos
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
- 1prk(356 g/150 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita
- 3rklmaitoa
- 1tlkuivattua timjamia
- 1/4tlmustapippuria
- 2(120 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
- 1(50 g)pieni punasipuli
- 1/4pkt(à 170 g)HK Amerikan pekonia
- n. 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- tuoretta timjamia
Valmistus
yli 60 min- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta vuohenjuustokuutiot. Hienonna ne haarukalla ja sekoita maidon kanssa tahnaksi. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
- Viipaloi omenat kuorineen. Kuori, halkaise ja viipaloi punasipuli.
- Muotoile taikinasta pallo. Kauli taikina ympyräksi (⌀ 30 cm) leivinpaperin päällä. Levitä vuohenjuustotahna taikinan keskelle, jätä reunoille noin 3 cm tyhjää.
- Lado omenat haluamaasi muotoon vuohenjuuston pinnalle ja lisää väleihin punasipulia. Taita taikinan reunat rennosti piirakan keskelle päin.
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.
- Paista pekonit rapeiksi, nosta talouspaperin päälle valumaan. Hienonna pekonit veitsellä muruksi. Ripottele valmiin piirakan pinnalle pekonimuru ja valuta hunajaa. Koristele piirakka tuoreella timjamilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Korvaa kasvisversiossa pekonimuru hienonnetuilla pistaasipähkinöillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi