LammaspitaleivätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammaspitaleivät

Noin 1,25€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Tsatsiki

    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1/2dlJärvikylä vahvaa minttua hienonnettuna tai
    • n. 1/2tlkuivattua minttua
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rklhunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • 1rs(240 g)Saarioinen lammaspyöryköitä
    • rucolaa
    • 1-2porkkanaa
    • 3tomaattia
    • 1pieni (60 g)punasipuli

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja pane raaste siivilään valumaan. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hyvin valunut kurkkuraaste. Nosta kastike kylmään maustumaan.
  2. Kuumenna lammaspyörykät pannulla rasvassa. (Voit myös lämmittää pyörykät mikrossa.)
  3. Huuhdo ja valuta rucola. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pitaleivät parilalla, uunissa tai mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Täytä taskut lammaspyöryköillä, salaatinlehdillä, tomaatti- ja sipuliviipaleilla. Lusikoi päälle tsatsikia. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile pitaleipien täytteeksi myös hummusta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua