Lammaspitaleivät
Pitaleivät täytetään valmiilla lammaspyöryköillä ja itse tehdyllä tsatsikilla. Noin 1,25€/annos.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
Tsatsiki
- 1/2(150 g)kurkkua
- 1/2dlJärvikylä vahvaa minttua hienonnettuna tai
- n. 1/2tlkuivattua minttua
- 1valkosipulinkynsi
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
- 1rklhunajaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 240gLammaspyöryköitä
- rucolaa
- 1-2porkkanaa
- 3tomaattia
- 1pieni (60 g)punasipuli
- 1pkt(6 kpl/400 g)Pirkka pitaleipiä
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja pane raaste siivilään valumaan. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hyvin valunut kurkkuraaste. Nosta kastike kylmään maustumaan.
- Kuumenna lammaspyörykät pannulla rasvassa. (Voit myös lämmittää pyörykät mikrossa.)
- Huuhdo ja valuta rucola. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pitaleivät parilalla, uunissa tai mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa leivät auki taskuiksi. Täytä taskut lammaspyöryköillä, salaatinlehdillä, tomaatti- ja sipuliviipaleilla. Lusikoi päälle tsatsikia. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile pitaleipien täytteeksi myös hummusta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi