Lämmin parsasalaatti
Lämmin parsasalaatti on ihanan keväinen alkuruoka tai kevyt lounassalaatti.
4 annostaalle 30 min49,7 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 500gvihreää parsaa
- n. 20gvoita
- sitruunanmehua
- mustapippuria
Salaatti
- 1ruukkurucolaa
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1(200 g)kurkku
Valmistus
alle 30 min- Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsoja vähässä, suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. (Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät.) Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla parsojen tyvestä.
- Revi jääsalaatti ja rucola vadille tai annoslautasille. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi tai suikaloi kurkku ja lisää ne salaattiin.
- Valuta parsat. Lisää kuumien parsojen joukkoon voita. Mausta sitruunanmehulla, sormisuolalla ja pippurilla. Nosta parsat salaattipedille, lisää juustolastut ja valuta päälle balsamietikkakastiketta. Asettele parmankinkkuviipaleet salaatin päälle. Tarjoa heti.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä salaatin ja keittää parsat etukäteen. Valuta keitetyt parsat ja jäähdytä ne jääkylmässä vedessä. Kuumenna ne juuri ennen tarjoamista paistokasarissa sitruunavoissa.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 49,7 kcal208 kJ
- Proteiinia 3,06 g
- Hiilihydraatteja1,72 g
- Rasvaa3,35 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi