• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin parsasalaatti

Lämmin parsasalaatti on ihanan keväinen alkuruoka tai kevyt lounassalaatti.
Lämmin parsasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gvihreää parsaa
    • n. 20gValio sitruunavoita
    • Pirkka sormisuolaa
    • mustapippuria

Salaatti

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsoja vähässä, suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. (Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät.) Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla parsojen tyvestä.
  2. Revi jääsalaatti ja rucola vadille tai annoslautasille. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi tai suikaloi kurkku ja lisää ne salaattiin.
  3. Valuta parsat. Lisää kuumien parsojen joukkoon sitruunavoi ja anna sen sulaa. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Nosta parsat salaattipedille, lisää juustolastut ja valuta päälle balsamietikkakastiketta. Asettele parmankinkkuviipaleet salaatin päälle. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä salaatin ja keittää parsat etukäteen. Valuta keitetyt parsat ja jäähdytä ne jääkylmässä vedessä. Kuumenna ne juuri ennen tarjoamista paistokasarissa sitruunavoissa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 49,7 kcal208 kJ
  • Proteiinia3,06 g
  • Hiilihydraatteja1,72 g
  • Rasvaa3,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4