• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Makkaravartaat ja marinoidut herkkusieninyytit

Makkaravartaat ja marinoidut herkkusieninyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 156 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Makkaravartaat

Herkkusieninyytit

    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 2rkloliiviöljyä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • alumiinifoliota

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa makkarat vinosti neljään palaan. Paloittele paprika. Pujota vedessä liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen makkaroita, paprikaa ja oliiveja. Kuhunkin vartaaseen tulee yhteensä neljä palaa makkaraa.
  2. Herkkusieninyyttejä varten puhdista herkkusienet ja irrota niistä jalat, jätä lakit ehjiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Sekoita oliiviöljy, valkosipuli, sitruunanmehu ja -kuori, timjami, suola sekä mustapippuri kulhossa. Lisää joukkoon sienten lakit ja jalat. Sekoita, jotta öljy tarttuu niihin tasaisesti.
  4. Jaa sienet 3 foliopalan päälle ja sulje nyyteiksi. Kypsennä nyyttejä ja vartaita grillissä 10-15 minuuttia tai paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja makkaroihin on tullut väriä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 156 kcal651 kJ
  • Proteiinia7,28 g
  • Hiilihydraatteja2,51 g
  • Rasvaa12,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille