Makkaravartaat ja marinoidut herkkusieninyytit
Grilliruoka maistuu herkulliselta kesällä! Kokeile näitä herkkusieninyyttejä ja makkaravartaita.
3 annostaalle 30 min156 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
Makkaravartaat
- 1pkt(190 g)buffalomakkaraa
- 1pkt(190 g)Pirkka Parhaat lammaskrakovanmakkaraa
- 1punainen paprika
- 6varrastikkua
Herkkusieninyytit
- 1rs(200 g)herkkusieniä
- 1valkosipulinkynsi
- n. 2rkloliiviöljyä
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 1tltimjamia
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- alumiinifoliota
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa makkarat vinosti neljään palaan. Paloittele paprika. Pujota vedessä liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen makkaroita, paprikaa ja oliiveja. Kuhunkin vartaaseen tulee yhteensä neljä palaa makkaraa.
- Herkkusieninyyttejä varten puhdista herkkusienet ja irrota niistä jalat, jätä lakit ehjiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Sekoita oliiviöljy, valkosipuli, sitruunanmehu ja -kuori, timjami, suola sekä mustapippuri kulhossa. Lisää joukkoon sienten lakit ja jalat. Sekoita, jotta öljy tarttuu niihin tasaisesti.
- Jaa sienet 3 foliopalan päälle ja sulje nyyteiksi. Kypsennä nyyttejä ja vartaita grillissä 10-15 minuuttia tai paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja makkaroihin on tullut väriä.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 156 kcal651 kJ
- Proteiinia 7,28 g
- Hiilihydraatteja2,51 g
- Rasvaa12,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi