Lampaan luuton paisti minttukastikkeella
Lampaan paisti maistuu pääsiäisenä. Tarjoa valkosipulinperunoiden, maukkaiden juuresten, ruusukaalien ja minttukastikkeen kanssa.
- 12 annosta
- alle 5 min
Ainekset
12 annosta
Minttukastike
- n. 2kglampaan luuton paisti
- 5rosmariinin oksaa
- 10valkosipulinkynttä
- 1/2dloliiviöljyä
- 1tlruohittua merisuolaa
- 1tlmustapippuria
- lampaanpaistin mehut
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1rklpunaviinietikkaa
- 1dlruokakermaa (halutessasi)
- 1-2rkltummaa suurustetta (Maizena)
- 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
Valmistus
alle 5 min- Nosta paisti pakkasesta jääkaappiin sulamaan 1-2 vuorokautta ennen paistamista.
- Tee sulaneen paistin pintaan terävällä veitsenkärjellä viiltoja ja työnnä viiltoihin rosmariinin tupsuja ja kuorittuja valkosipulin kynsiä. Puolita valkosipulinkynnet jos ne ovat suuria. Hiero paistin pintaan oliiviöljy ja mausteet.
- Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista kunnes sisälämpötila saavuttaa 65 asteen. Aikaa kuluu noin 2 tuntia. Jos haluat kypsän paistin, anna sisälämpötilan nousta 70 asteeseen.
- Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ota uunivuoasta lihamehut talteen kastiketta varten.
- Siirrä paistista valuneet mehut pieneen kattilaan. Lisää punaviinietikka, suolaa ja mustapippuria. Jos lisäät kermaa, laita se tässä vaiheessa. Suurusta maïzenalla ja lisää lopuksi tuore minttu.
- Tarjoa valkosipulinperunoiden, maukkaiden juuresten, ruusukaalien ja minttukastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi