Lampaan luuton paisti minttukastikkeellaReseptin teki kumppani

Lampaan luuton paisti minttukastikkeella

  • 12 annosta
  • alle 5 min

Ainekset

12 annosta

Minttukastike

    • n. 2kglampaan luuton paisti
    • 5rosmariinin oksaa
    • 10valkosipulinkynttä
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1tlruohittua merisuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • lampaanpaistin mehut
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1rklpunaviinietikkaa
    • 1dlruokakermaa (halutessasi)
    • 1-2rkltummaa suurustetta (Maizena)
    • 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna

Valmistus

alle 5 min
  1. Nosta paisti pakkasesta jääkaappiin sulamaan 1-2 vuorokautta ennen paistamista.
  2. Tee sulaneen paistin pintaan terävällä veitsenkärjellä viiltoja ja työnnä viiltoihin rosmariinin tupsuja ja kuorittuja valkosipulin kynsiä. Puolita valkosipulinkynnet jos ne ovat suuria. Hiero paistin pintaan oliiviöljy ja mausteet.
  3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista kunnes sisälämpötila saavuttaa 65 asteen. Aikaa kuluu noin 2 tuntia. Jos haluat kypsän paistin, anna sisälämpötilan nousta 70 asteeseen.
  4. Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ota uunivuoasta lihamehut talteen kastiketta varten.
  5. Siirrä paistista valuneet mehut pieneen kattilaan. Lisää punaviinietikka, suolaa ja mustapippuria. Jos lisäät kermaa, laita se tässä vaiheessa. Suurusta maïzenalla ja lisää lopuksi tuore minttu.
  6. Tarjoa valkosipulinperunoiden, maukkaiden juuresten, ruusukaalien ja minttukastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua