Hyppää sisältöön
Karitsan sisäfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan sisäfilee

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Karitsalle sopii yrttisen-valkosipulinen helppo marinadi. Sisäfileille riittää lyhyt paistaminen sillä ne ovat mureimmillaan, kun jäävät sisältä hieman punertaviksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 500 g karitsan sisäfileitä

Marinadi

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta

Lisäksi

  • 2 rkl öljyä ja voita paistamiseen
  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 002 kJ / 240 kcal
  • Rasva
    19,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    7,8 g
  • Hiilihydraatit
    0,8 g
  • josta sokereita
    0,2 g
  • Proteiini
    15 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lihasta kalvot pois terävällä, pienellä veitsellä. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pane lihat marinadin kanssa kaksinkertaiseen muovipussiin. Tyhjennä pusseista ylimääräinen ilma ja sulje ne tiiviisti. Marinoi lihoja vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
  2. Nosta lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnasta.
  3. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja anna voin ruskistua hieman. Paista sisäfileisiin kauniin ruskeat pinnat nopeasti pannulla, noin 1/2–1 minuuttia/puoli. Liha saa jäädä keskeltä punertavaksi. Varmista kypsyys paistomittarilla. Sisäfileiden kypsyys on medium, kun sisälämpötila on 52–55 astetta. Kypsää liha on 58–60-asteisena. Tarjoa sisäfileet heti kokonaisina tai viipaloituina. Ohuet fileet jäähtyvät nopeasti, joten niiden ei tarvitse antaa vetäytyä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (105 arviota)

  • Ei karitsa tosi mies
    1 vuosi sitten
    Tämä on kyllä aivan hyvää. Vaihdoin karitsan possuun, mutta hyvin toimi!
  • Aunikin koekeittiö
    1 vuosi sitten
    Liikaa etikkaa herkälle lihalle. Sitten, miten saadaan vielä paistomittarikin mukaan? Fileet on raavaan miehen sormen paksuiset, miten se mittari saadaan sisään hajottamatta koko siroa filettä?