Karitsan sisäfilee
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Karitsalle sopii yrttisen-valkosipulinen helppo marinadi. Sisäfileille riittää lyhyt paistaminen sillä ne ovat mureimmillaan, kun jäävät sisältä hieman punertaviksi.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 500 g karitsan sisäfileitä
Marinadi
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1/2 tl mustapippuria
- n. 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
Lisäksi
- 2 rkl öljyä ja voita paistamiseen
- ripaus suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 002 kJ / 240 kcal
- Rasva19,7 g
- josta tyydyttynyttä7,8 g
- Hiilihydraatit0,8 g
- josta sokereita0,2 g
- Proteiini15 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa lihasta kalvot pois terävällä, pienellä veitsellä. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pane lihat marinadin kanssa kaksinkertaiseen muovipussiin. Tyhjennä pusseista ylimääräinen ilma ja sulje ne tiiviisti. Marinoi lihoja vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
- Nosta lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnasta.
- Kuumenna öljy ja voi pannulla ja anna voin ruskistua hieman. Paista sisäfileisiin kauniin ruskeat pinnat nopeasti pannulla, noin 1/2–1 minuuttia/puoli. Liha saa jäädä keskeltä punertavaksi. Varmista kypsyys paistomittarilla. Sisäfileiden kypsyys on medium, kun sisälämpötila on 52–55 astetta. Kypsää liha on 58–60-asteisena. Tarjoa sisäfileet heti kokonaisina tai viipaloituina. Ohuet fileet jäähtyvät nopeasti, joten niiden ei tarvitse antaa vetäytyä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,0(1 arvio)
- alle 30 min4,1(60 arviota)
- yli 60 min4,2(86 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,0(83 arviota)
- yli 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,8 (105 arviota)
- Ei karitsa tosi mies1 vuosi sittenTämä on kyllä aivan hyvää. Vaihdoin karitsan possuun, mutta hyvin toimi!
- Aunikin koekeittiö1 vuosi sittenLiikaa etikkaa herkälle lihalle. Sitten, miten saadaan vielä paistomittarikin mukaan? Fileet on raavaan miehen sormen paksuiset, miten se mittari saadaan sisään hajottamatta koko siroa filettä?