• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lampaankare ja valkosipuliparsakaali

Hiero karitsankareen pintaan yrttinen leipäkuorrutus. Taivaallinen valkosipulivoissa kypsennetty parsakaali maistuu myös sellaisenaan.
Lampaankare ja valkosipuliparsakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 440 kcal / annos (225g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 900gkaritsankaretta eli kyljysriviä

Kuorrutus

    • 1/2dltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1/2dltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 2tlraastettua sitruunankuorta
    • 1tlsuolaa

Valkosipuliparsakaali

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lihan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista kuorrutus murskaamalla krutongit karkeaksi jauheeksi. Voit hienontaa ne veitsellä tai esimerkiksi morttelissa. Sekoita kulhossa leipämurut, hienonnetut yrtit, sitruunankuoriraaste ja suola.
  2. Levitä lampaan pintaan sinappia ja pyörittele lihat sen jälkeen kuorrutuksessa laakealla lautasella. Painele kuorrutusta kiinni lihan pintaan ja nosta lihat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 55-58 astetta. Anna lihan levätä folion alla 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  3. Huuhtele parsakaali ja irrottele kukinnot. Paloittele varsi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja valkosipulinkynnet pannulla. Lisää parsakaalin varsipalat ja anna niiden kypsyä noin kolmen minuutin ajan. Lisää parsakaalin kukinnot pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää. Parsakaali saa jäädä hieman napakaksi. Kääntele seosta välillä, jotta se ei pääse palamaan.
  4. Leikkaa lampaankare annoksiksi, eli viipaleiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankare valkosipuliparsakaalin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 440 kcal1 830 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua