Lampaankare ja valkosipuliparsakaaliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lampaankare ja valkosipuliparsakaali

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Hiero lampaankareen pintaan yrttinen leipäkuorrutus ja tarjoa se valkosipulivoissa paistetun parsakaalin kanssa. Lampaan kare maistuu erityisesti pääsiäisenä.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 900 g
 
lampaankaretta eli kyljysriviä
tai

Kuorrutus

1/2 ps (à 120 g)
 
tai
1/2 dl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai
2 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
tai

Valkosipuliparsakaali

1 (400 g)
 
parsakaali
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
tai
 
(suolaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 382 kJ / 330 kcal
Rasva
23,2 g
josta tyydyttynyttä
9,3 g
Hiilihydraatit
7,6 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
21,1 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuorrutus

Ota lihan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista kuorrutus murskaamalla krutongit karkeaksi jauheeksi. Voit hienontaa ne veitsellä tai esimerkiksi morttelissa. Sekoita kulhossa leipämurut, hienonnetut yrtit, sitruunankuoriraaste ja suola.

Paistaminen

Levitä lampaan pintaan sinappia ja pyörittele lihat sen jälkeen kuorrutuksessa laakealla lautasella. Painele kuorrutusta kiinni lihan pintaan ja nosta lihat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 55–58 astetta. Anna lihan levätä folion alla 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Valkosipuliparsakaali

Huuhtele parsakaali ja irrottele kukinnot. Paloittele varsi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja valkosipulinkynnet pannulla. Lisää parsakaalin varsipalat ja anna niiden kypsyä noin kolmen minuutin ajan. Lisää parsakaalin kukinnot pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää. Parsakaali saa jäädä hieman napakaksi. Kääntele seosta välillä, jotta se ei pääse palamaan.

Tarjoilu

Leikkaa lampaankare annoksiksi, eli viipaleiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankare valkosipuliparsakaalin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Classic krutonki 120 g
    Hinta 1,99/kpl
    16,58/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Etuhinta n. 0,50/kpl
    2,95/kg
    norm. n. 0,68/kpl (3,99/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    3,72/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Rosmariini 20g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    79,50/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    5,30/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (15 arviota)