Lampaankare ja valkosipuliparsakaali
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Hiero lampaankareen pintaan yrttinen leipäkuorrutus ja tarjoa se valkosipulivoissa paistetun parsakaalin kanssa. Lampaan kare maistuu erityisesti pääsiäisenä.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 900 g lampaankaretta eli kyljysriviä
Kuorrutus
- 1/2 ps (à 120 g) Pirkka krutonkeja
- 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl Pirkka sinappia
Valkosipuliparsakaali
- 1 (400 g) parsakaali
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Pirkka voita
- (suolaa)
Ravintosisältö
- Energia1 382 kJ / 330 kcal
- Rasva23,2 g
- josta tyydyttynyttä9,3 g
- Hiilihydraatit7,6 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini21,1 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Ota lihan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista kuorrutus murskaamalla krutongit karkeaksi jauheeksi. Voit hienontaa ne veitsellä tai esimerkiksi morttelissa. Sekoita kulhossa leipämurut, hienonnetut yrtit, sitruunankuoriraaste ja suola.
- Levitä lampaan pintaan sinappia ja pyörittele lihat sen jälkeen kuorrutuksessa laakealla lautasella. Painele kuorrutusta kiinni lihan pintaan ja nosta lihat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 55–58 astetta. Anna lihan levätä folion alla 10 minuuttia ennen leikkaamista.
- Huuhtele parsakaali ja irrottele kukinnot. Paloittele varsi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja valkosipulinkynnet pannulla. Lisää parsakaalin varsipalat ja anna niiden kypsyä noin kolmen minuutin ajan. Lisää parsakaalin kukinnot pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää. Parsakaali saa jäädä hieman napakaksi. Kääntele seosta välillä, jotta se ei pääse palamaan.
- Leikkaa lampaankare annoksiksi, eli viipaleiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankare valkosipuliparsakaalin kanssa.
Kuorrutus
Paistaminen
Valkosipuliparsakaali
Tarjoilu
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Classic krutonki 120 gHinta 2,39/kpl19,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaEtuhinta 3,49/kplnorm. 3,99/kpl
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lkHinta 1,45/kpl3,62/kg
- Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lkHinta 1,69/kpl5,63/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(5 arviota)
- alle 30 min3,9(66 arviota)
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
- yli 60 min4,1(62 arviota)
- 30 - 60 min2,9(43 arviota)
- 30 - 60 min4,3(19 arviota)
- 30 - 60 min3,7(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (15 arviota)