Paahdettu parsakaali
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tiesitkö että parsakaalit on helppo kypsentää myös uunissa? Paahdettu parsakaali saa ihanan lisäyksen raastetusta sitruunankuoresta. Noin 0,55€/annos.*
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (400 g) | parsakaali tai |
1 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
(1/2 tl | sitruunankuorta raastettuna) tai |
Ravintosisältö
Energia | 246 kJ / 59 kcal |
Rasva | 3,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 1,5 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Huuhdo ja kuivaa parsakaali. Irrottele kukinnot. Kuori parsakaalin varsi ja leikkaa se viipaleiksi.
Pyörittele öljy, suola ja pippuri parsakaalien joukkoon. Levitä parsakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Parsakaalit saavat jäädä hiukan napakoiksi. Mausta halutessasi lopuksi raastetulla sitruunankuorella.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(20 arviota)
- alle 30 min3,1(15 arviota)
- alle 30 min3,8(37 arviota)
- alle 30 min4,5(29 arviota)
- alle 30 min3,7(79 arviota)
- alle 30 min3,9(313 arviota)
- alle 30 min3,5(84 arviota)
- alle 30 min4,0(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (29 arviota)
- Mummu2 kuukautta sittenNyt ensimmäisen kerran myös parsakaalin jalan laitoin uuniin nuppujen kanssa. Kun meille uuvateille teette reseptejä, kannattaa laittaa pikkusen tarkempia ohjeita. Ny sitte siivutin toisen pätkän parsan jalasta pyöreänä, (ehdin jo biojäteeseen jalan laittaa, sieltä pelastin uuniin...) ja sitten ja toisen pätkän sitten siivutin toiseen suuntaan. Ko ei mittään ohjetta kuinka paksu öbaut ja kuinka päin jalkaa... Että aina kannattaa nää ohjeet laittaa hyvin selkokielellä, kun meitä vähemmän osaavia koti kokkeja kuitenkin taitaa olla aika paljon. Ny maistoin jalan pyörää siivua; oikein hyvä ja kypsä, al dente, mutta ois voinu olla enemmänkin suolaa.