Tomaatti-halloumicaesar
Ihana tomaatti-halloumisalaatti valmistuu nopeasti esimerkiksi kesäiseen ruokapöytään.
4 annosta30 - 60 min193 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1ps(250 g)Pirkka cosmopolitan-salaattia
- 1ps(100 g)jääsalaattia
- 1pkt(250 g)Pirkka grillijuustoa tai halloumia
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
- n. 2dlPirkka krutonkeja
Kastike
- 1kananmunan keltuainen
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2rklPirkka Dijon-sinappia tai
- Pirkka tulista sinappia
- 1/2rklsitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
- 1/2-1rklPirkka kalakastiketta
- ripausmustapippuria
- 1dlöljyä
- 1rklvettä
Valmistus
30 - 60 min- Valmista kastike: Mittaa kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon parmesaania lukuunottamatta. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää parmesaani.
- Leikkaa grilli- tai halloumijuusto ohuiksi viipaleiksi ja grillaa tai paista ne molemmilta puolilta (öljyllä pyyhkäistyllä) pannulla. Puolita tomaatit. Paloittele juustoviipaleet halutessasi pienemmiksi.
- Revi salaatit kulhoon ja kääntele kastike joukkoon. Lisää halloumi, tomaatit, krutongit ja parmesaani salaattiin.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 193 kcal808 kJ
- Proteiinia 7,04 g
- Hiilihydraatteja7,56 g
- Rasvaa15,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pystyykö reseptin kastikkeessa olevan kanamunan keltuaisen korvaamaan jollakin? Salaattia söisi raskaana oleva henkilö, jolle ei uskalla tarjoilla raakaa kanamunaa.
Keltuaisen tehtävänä on emulgoida kastikkeen rakenne, joten ilman sitä lopputuloksesta ei tule samanlaista. Kun kyseessä on raskaana oleva henkilö, niin kannattaa myös huomioida, että parmesaani on valmistettu pastöroimattomasta maidosta.
Kastike onkin periaatteessa majoneesi, joka on maustettu parmesaanilla ja kalakastikkeella. Rakenteesta siis tuleekin melko paksu.
minun kastikkeestani tuli yhtä paksua kuin majoneesi, mikä meni vikaan? Ainekset laitoin ohjeen mukaan.