• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Halloumicaesarsalaatti ja lampaanfilee

Caesarsalaatti on klassikko. Tällä kertaa siinä on halloumijuustoa ja mansikoita. Kastike on maustettu kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai lampaan lisäkkeenä.
Halloumicaesarsalaatti ja lampaanfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 630 kcal / annos (330g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 400gkaritsan ulkofileitä (tuore tai pakaste)
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Salaatti

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha (pakastetut fileet sulatettuina) huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa, pariloi tai paista fileet rasvassa kuumalla (muurinpohja)pannulla 6-8 minuuttia välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa ulkofileiden paksuus. fileet saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa fileet noin 1 cm:n viipaleiksi.
  3. Valmista kastike: Mittaa kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon parmesaania lukuunottamatta. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää parmesaani.
  4. Revi salaatit kulhoon ja kääntele kastike joukkoon.
  5. Leikkaa grilli- tai halloumijuusto ohuiksi viipaleiksi ja grillaa tai paista ne molemmilta puolilta (öljyllä pyyhkäistyllä) pannulla. Puhdista ja paloittele mansikat. Lisää juustoviipaleet, mansikat, krutongit ja parmesaani salaattiin. Tarjoa karitsanfileiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 630 kcal2 630 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille