Halloumicaesarsalaatti ja lampaanfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloumicaesarsalaatti ja lampaanfilee

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Caesarsalaatti on klassikko. Tällä kertaa siinä on halloumijuustoa ja mansikoita. Kastike on maustettu kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai lampaan lisäkkeenä.

    Ainekset

    4 annosta
    n. 400 g
     
    karitsan ulkofileitä (tuore tai pakaste)
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Salaatti

    1 ps (225 g)
     
    tai
    1 ps (100 g)
     
    jääsalaattia
    tai
    1 pkt (250 g)
     
     
    tai
    tai
    250 g (n. 5 dl)
     
    mansikoita
    tai
    n. 2 dl
     
    tai
    30 g
     
    tai

    Kastike

    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    1/2 rkl
     
     
    tai
    tai
    1/2 rkl
     
    sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
    tai
    1/2–1 rkl
     
    kalakastiketta
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    öljyä
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    971 kJ / 231 kcal
    Rasva
    17,5 g
    josta tyydyttynyttä
    5,3 g
    Hiilihydraatit
    6,7 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    11,6 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Ota liha (pakastetut fileet sulatettuina) huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa, pariloi tai paista fileet rasvassa kuumalla (muurinpohja)pannulla 6–8 minuuttia välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa ulkofileiden paksuus. fileet saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi.

    Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa fileet noin 1 cm:n viipaleiksi.

    Valmista kastike: Mittaa kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon parmesaania lukuunottamatta. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää parmesaani.

    Revi salaatit kulhoon ja kääntele kastike joukkoon.

    Leikkaa grilli- tai halloumijuusto ohuiksi viipaleiksi ja grillaa tai paista ne molemmilta puolilta (öljyllä pyyhkäistyllä) pannulla. Puhdista ja paloittele mansikat. Lisää juustoviipaleet, mansikat, krutongit ja parmesaani salaattiin. Tarjoa karitsanfileiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
      Hinta 4,59/kpl
      18,36/kg
    • Pirkka Classic krutonki 120 g
      Hinta 1,99/kpl
      16,58/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Pirkka Dijon -sinappi 210g
      Hinta 2,55/kpl
      12,14/kg
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,95/kpl
      27,80/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (5 arviota)