Paahdetut luomukasvikset
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Luomukasvikset paahtuvat herkullisiksi uunissa. Kokeile myös muita luomujuureksia sesongin mukaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
500 g | tai |
2–3 (250 g) | tai |
3–5 (500 g) | luomuperunaa tai |
2 (300 g) | omenaa tai |
Marinadi | |
---|---|
1/2 dl | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | tai |
1 rkl | kuivattua rosmariinia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin marinadi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset oliiviöljyn joukkoon.
Kuori porkkanat ja sipulit. Pese perunat ja omenat huolellisesti. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja sipulit, perunat sekä omenat lohkoiksi. Pane kaikki muut kasvikset, paitsi omenat, laakeaan uunivuokaan ja sekoita joukkoon marinadi.
Kypsennä 225 asteessa ensin noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia ja lisää vuokaan omenalohkot, jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.