Porkkanarisotto ja paahdetut porkkanatReseptin teki kumppani

Porkkanarisotto ja paahdetut porkkanat

Porkkanarisotto tuo joulupöytään klassikkolaatikon päivitettynä. Uudistetussa porkkanalaatikossa maistuvat risotto, makeat paahdetut porkkanat ja tuoreet yrtit.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Porkkanarisotto

Paahdetut porkkanat

    • 2rklrypsiöljyä
    • 5oksaa tuoretta timjamia
    • 5oksaa tuoretta rosmariinia
    • 1/2rklsuolaa
    • ripausmustappipuria
    • Mimis rucolan versoja tai tuoretta timjamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna salottisipuli ja viipaloi valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Kuumenna rypsiöljy pannussa, kuullota sipulit ja lisää risottoriisi. Jatka kuullottamista kevyesti puulastalla sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  2. Lisää valkoviini ja keitä kunnes se on haihtunut. Lisää lämmitetty porkkanamehu neljässä osassa, sekoita varovasti ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on al dente. Sekoita riisiin lopuksi parmesaani ja voi. Risotto saa jäädä löysäksi puuroksi.
  3. Pese porkkanat hyvin ja poista kannat. Sekoita rypsiöljy, timjamin ja rosmariinin oksat kokonaisina porkkanoihin. Siirrä uunivuokaan ja paahda 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Asettele porkkanat ja risotto ristikoksi. Koristele rucolan versoilla tai timjamin oksilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua