• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lämpimät mustikka-murokulhotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lämpimät mustikka-murokulhot

Tattarimurot taipuvat myös granolamaiseksi muro-pähkinäseokseksi. Paahdetut murot kootaan lämpimänä kulhoon jogurtin ja marjojen kanssa. Noin 3,70€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1lPirkka luomu gluteenittomia tattarimuroja
    • 1dlPirkka kookoshiutaleita
    • 3/4dlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 75gvoita

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä murot pellille leivinpaperin päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi ja levitä murojen päälle. Ripottele joukkoon myös kookoshiutaleet.
  3. Valuta päälle hunajaa ja ripottele suolaa. Laita voi pieninä nokareina murojen päälle.
  4. Laita muropelti paahtumaan uunin keskitasolle 175 asteeseen. Kun voi on sulanut, ota pelti uunista ja kääntele muroja. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paahtamista 35 minuuttia, kunnes murot ovat karamellisoituneet.
  5. Lusikoi kulhoihin lämpimiä muroja ja marjoja ja kaada päälle jogurttia. Nauti aamu-, väli- tai iltapalana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Karamellisoituneista muroista valmistat murskaamalla myös trendikästä murorouhetta, jolla koristelet vaikka jästkiannokset, överipirtelöt, pannacotat ja kuorrutetut kuppikakut tai muffinit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua