Lämpimät suppilovahveroleivät Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lämpimät suppilovahveroleivät

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Syksyn suppilovahverosato piilotetaan raikkaaseen raastesalaattiin lämpimien toastien väliin.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6–8 annosta
n. 1 l
 
400 g
 
tuoreita suppilovahveroita
tai
mietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita
tai
 
(suolaa)
tai
4 dl (125 g)
 
Pirkka punakaalia ohuina suikaleina
tai
4 dl (150 g)
 
porkkanaa ohuina suikaleina
tai
1/2 nippu (60 g)
 
Pirkka suomalaista kevätsipulia
tai
3 rkl
 
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
omenaviinietikkaa
tai

Lisäksi

1 rs (180 g)
 
tai
1 pkt (450 g)
 
tai
 
(öljyä paistamiseen)
tai

Ravintosisältö

Energia
476 kJ / 113 kcal
Rasva
2,4 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
17,2 g
josta sokereita
6,9 g
Proteiini
3,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Siisti tuoreet sienet, puolita tarvittaessa ja paista pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta makusi mukaan suolalla.

Jos käytät säilöttyjä sieniä huuhdo sieniä puhtaassa kylmässä vedessä, kunnes suolaisuus on sopiva. Purista sienet mahdollisimman kuiviksi.

Yhdistä kulhoon sienet, punakaalisuikaleet, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipuli.

Yhdistä toisessa kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja omenaviinietikka. Lisää seos kaali-sieniseokseen.

Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Jaa puolelle leivistä reilusti sieni-raastesalaattia ja nosta loput leivät kansiksi.

Paista leivät pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Nauti heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sauvon Suppilovahveroita miedossa suolaliemessä 200/120g
    Hinta 5,15/kpl
    42,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Suomalainen punakaali 200g
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,89/kpl
    28,90/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,49/kpl
    9,97/kg
  • Plussa-etu −26 %
    Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,99/kpl
    6,63/l
    Ilman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/l)
  • Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen punakaali
    Hinta n. 2,69/kpl
    2,99/kg
  • Punakaali Suomi
    Hinta n. 2,49/kpl
    1,99/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Porkkana 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 3,49/kpl
    13,96/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
    Hinta 4,55/kpl
    9,10/l
  • Pirkka viipaloitu perunalimppu 450g
    Hinta 2,65/kpl
    5,89/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (15 arviota)

  • Maria
    1 vuosi sitten
    Yllättävän hyvänmakuiset leivät ja toimiva resepti! Suppilovahveron maku tosin jäi vähän muiden makujen jalkoihin - mutta niin sienten kanssa herkästi käy.
  • Carmen
    6 vuotta sitten
    Kerrankin kunnolla paahdettuja leipiä, nam. Siitähän se maku tulee. Kuitenkin olin pettynyt kun otsikossa puhuttiin ”kunnon artisaanileistä” ja se sitten reseptistä puuttui.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Carmen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin reseptin tekijälle.
  • puhtaus puoliruokaa
    6 vuotta sitten
    Onko terveellistä syödä noin karrelle paahdettua leipää? Sanotaanhan grillikauden alkaessakin, että pintaa ei saa polttaa, sillä se tummaksi paahtunut/paistunut/grillattu osa sisältää terveydelle vaarallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa jopa syöpää. Toinen asia. Olen juuri käynyt silmälääkärillä, joka sanoi että minulla on todella hyvä näkö ja silmäni ovat hyvässä kunnossa. Siitä huolimatta näiden ruokakuvien kanssa minulla on aina välillä vaikea hahmottaa mitä kuva esittää, sillä minun ja monen muunkin mielestä kuvat ovat huonoja. Osa resepteistä on ihan kokeilemisen arvoisia, kiitos niistä mutta panostakaa myös kuvien laatuun ja siisteyteen. Vallitseva trendi on se, että pöydällä lautasen vierellä on samat rojut kuin lautasella, epäsiistiä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Puhtaus puoliruokaa, voit toki paahtaa leipiä vähemmän aikaa. Kiitos palautteestasi kuvien suhteen!