Lämpimät suppilovahveroleivät
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Syksyn suppilovahverosato piilotetaan raikkaaseen raastesalaattiin lämpimien toastien väliin.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
n. 1 l 400 g | tuoreita suppilovahveroita tai mietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita tai |
(suolaa) tai | |
4 dl (125 g) | Pirkka punakaalia ohuina suikaleina tai |
4 dl (150 g) | porkkanaa ohuina suikaleina tai |
1/2 nippu (60 g) | Pirkka suomalaista kevätsipulia tai |
3 rkl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 rs (180 g) | tai |
1 pkt (450 g) | tai |
(öljyä paistamiseen) tai |
Ravintosisältö
Energia | 476 kJ / 113 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 17,2 g |
josta sokereita | 6,9 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Siisti tuoreet sienet, puolita tarvittaessa ja paista pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta makusi mukaan suolalla.
Jos käytät säilöttyjä sieniä huuhdo sieniä puhtaassa kylmässä vedessä, kunnes suolaisuus on sopiva. Purista sienet mahdollisimman kuiviksi.
Yhdistä kulhoon sienet, punakaalisuikaleet, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipuli.
Yhdistä toisessa kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja omenaviinietikka. Lisää seos kaali-sieniseokseen.
Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Jaa puolelle leivistä reilusti sieni-raastesalaattia ja nosta loput leivät kansiksi.
Paista leivät pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Nauti heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sauvon Suppilovahveroita miedossa suolaliemessä 200/120gHinta 5,15/kpl42,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Suomalainen punakaali 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,89/kpl28,90/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Plussa-etu −26 %Druvan Omenasiiderietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/l)
- Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pirkka viipaloitu perunalimppu 450gHinta 2,65/kpl5,89/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(131 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- alle 30 min4,1(98 arviota)
- alle 30 min3,4(8 arviota)
- alle 30 min3,4(49 arviota)
- alle 30 min4,1(36 arviota)
- 30 - 60 min3,9(299 arviota)
- alle 30 min4,1(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (15 arviota)
- Maria1 vuosi sittenYllättävän hyvänmakuiset leivät ja toimiva resepti! Suppilovahveron maku tosin jäi vähän muiden makujen jalkoihin - mutta niin sienten kanssa herkästi käy.
- Carmen6 vuotta sittenKerrankin kunnolla paahdettuja leipiä, nam. Siitähän se maku tulee. Kuitenkin olin pettynyt kun otsikossa puhuttiin ”kunnon artisaanileistä” ja se sitten reseptistä puuttui.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenCarmen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin reseptin tekijälle.
- puhtaus puoliruokaa6 vuotta sittenOnko terveellistä syödä noin karrelle paahdettua leipää? Sanotaanhan grillikauden alkaessakin, että pintaa ei saa polttaa, sillä se tummaksi paahtunut/paistunut/grillattu osa sisältää terveydelle vaarallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa jopa syöpää. Toinen asia. Olen juuri käynyt silmälääkärillä, joka sanoi että minulla on todella hyvä näkö ja silmäni ovat hyvässä kunnossa. Siitä huolimatta näiden ruokakuvien kanssa minulla on aina välillä vaikea hahmottaa mitä kuva esittää, sillä minun ja monen muunkin mielestä kuvat ovat huonoja. Osa resepteistä on ihan kokeilemisen arvoisia, kiitos niistä mutta panostakaa myös kuvien laatuun ja siisteyteen. Vallitseva trendi on se, että pöydällä lautasen vierellä on samat rojut kuin lautasella, epäsiistiä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPuhtaus puoliruokaa, voit toki paahtaa leipiä vähemmän aikaa. Kiitos palautteestasi kuvien suhteen!