Lämpimät suppilovahveroleivät
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Syksyn suppilovahverosato piilotetaan raikkaaseen raastesalaattiin lämpimien toastien väliin.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
n. 1 l 400 g | tuoreita suppilovahveroita tai mietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita tai |
(suolaa) tai | |
4 dl (125 g) | Pirkka punakaalia ohuina suikaleina tai |
4 dl (150 g) | porkkanaa ohuina suikaleina tai |
1/2 nippu (60 g) | Pirkka suomalaista kevätsipulia tai |
3 rkl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 rs (180 g) | tai |
1 pkt (450 g) | tai |
(öljyä paistamiseen) tai |
Ravintosisältö
Energia | 379 kJ / 90 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 13,8 g |
josta sokereita | 5,6 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Siisti tuoreet sienet, puolita tarvittaessa ja paista pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta makusi mukaan suolalla.
Jos käytät säilöttyjä sieniä huuhdo sieniä puhtaassa kylmässä vedessä, kunnes suolaisuus on sopiva. Purista sienet mahdollisimman kuiviksi.
Yhdistä kulhoon sienet, punakaalisuikaleet, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipuli.
Yhdistä toisessa kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja omenaviinietikka. Lisää seos kaali-sieniseokseen.
Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Jaa puolelle leivistä reilusti sieni-raastesalaattia ja nosta loput leivät kansiksi.
Paista leivät pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Nauti heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sauvon Suppilovahveroita miedossa suolaliemessä 200/120gHinta 5,15/kpl42,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,49/kpl0,75/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,59/kpl8,98/l
- Pirkka viipaloitu perunalimppu 450gHinta 2,65/kpl5,89/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- alle 30 min3,3(38 arviota)
- alle 30 min3,2(6 arviota)
- alle 30 min4,1(84 arviota)
- alle 30 min4,3(31 arviota)
- alle 30 min3,8(113 arviota)
- alle 30 min4,2(41 arviota)
- alle 30 min1,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (15 arviota)
- Maria1 kuukausi sittenYllättävän hyvänmakuiset leivät ja toimiva resepti! Suppilovahveron maku tosin jäi vähän muiden makujen jalkoihin - mutta niin sienten kanssa herkästi käy.
- Carmen5 vuotta sittenKerrankin kunnolla paahdettuja leipiä, nam. Siitähän se maku tulee. Kuitenkin olin pettynyt kun otsikossa puhuttiin ”kunnon artisaanileistä” ja se sitten reseptistä puuttui.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenCarmen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin reseptin tekijälle.
- puhtaus puoliruokaa5 vuotta sittenOnko terveellistä syödä noin karrelle paahdettua leipää? Sanotaanhan grillikauden alkaessakin, että pintaa ei saa polttaa, sillä se tummaksi paahtunut/paistunut/grillattu osa sisältää terveydelle vaarallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa jopa syöpää. Toinen asia. Olen juuri käynyt silmälääkärillä, joka sanoi että minulla on todella hyvä näkö ja silmäni ovat hyvässä kunnossa. Siitä huolimatta näiden ruokakuvien kanssa minulla on aina välillä vaikea hahmottaa mitä kuva esittää, sillä minun ja monen muunkin mielestä kuvat ovat huonoja. Osa resepteistä on ihan kokeilemisen arvoisia, kiitos niistä mutta panostakaa myös kuvien laatuun ja siisteyteen. Vallitseva trendi on se, että pöydällä lautasen vierellä on samat rojut kuin lautasella, epäsiistiä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPuhtaus puoliruokaa, voit toki paahtaa leipiä vähemmän aikaa. Kiitos palautteestasi kuvien suhteen!