Pekoni-perunavuoka
Pekoni-perunavuoka maistuu niin arkena kuin viikonloppuna. Tämä on helppo ja edullinen ruoka koko perheelle.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 103 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 2(200 g)Pirkka sipulia
- 1kgPirkka perunoita (keltainen pussi)
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2prk(4 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi pekoni, viipaloi herkkusienet ja hienonna kuoritut sipulit.
- Kiehauta pannussa ensin pekonisuikaleet. Lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet ja anna hautua hetken aikaa.
- Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado perunaviipaleet sekä pekoni-sipuli-sieniseos voideltuun vuokaan kerroksittain niin, että perunakerros tulee pohjalle ja päälle.
- Ripottele väliin suolaa ja pippuria ja pinnalle juustoraastetta. Kaada vuokaan ruokakerma ja kypsennä pekoni-perunavuokaa 200 asteen uuninlämmössä alatasolla noin tunti.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 103 kcal429 kJ
- Proteiinia 4,67 g
- Hiilihydraatteja8,43 g
- Rasvaa5,43 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Siis apua miten hyvää! En olis ikinä uskonut että voi maistua niin hyvälle kuin maistuu! Sen verran poikkesin ohjeesta et laitoin 1 sipulin kahden sijaan, 2 pkt pekonia yhden sijaan, kuohukermaa 4dl ja viipaloituja tuoreita Pirkan herkkusieniä 400g. Juustoraasteen lisäsin aivan lopussa ettei se pala. Tästä tuli meille uusi vakkariruoka <3