Pekoni-perunavuoka
Pekoni-perunavuoka maistuu niin arkena kuin viikonloppuna. Tämä on helppo ja edullinen ruoka koko perheelle.
6 annostayli 60 min103 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 2(200 g)Pirkka sipulia
- 1kgPirkka perunoita (keltainen pussi)
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2prk(4 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi pekoni, viipaloi herkkusienet ja hienonna kuoritut sipulit.
- Kiehauta pannussa ensin pekonisuikaleet. Lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet ja anna hautua hetken aikaa.
- Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado perunaviipaleet sekä pekoni-sipuli-sieniseos voideltuun vuokaan kerroksittain niin, että perunakerros tulee pohjalle ja päälle.
- Ripottele väliin suolaa ja pippuria ja pinnalle juustoraastetta. Kaada vuokaan ruokakerma ja kypsennä pekoni-perunavuokaa 200 asteen uuninlämmössä alatasolla noin tunti.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 103 kcal429 kJ
- Proteiinia 4,67 g
- Hiilihydraatteja8,43 g
- Rasvaa5,43 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Siis apua miten hyvää! En olis ikinä uskonut että voi maistua niin hyvälle kuin maistuu! Sen verran poikkesin ohjeesta et laitoin 1 sipulin kahden sijaan, 2 pkt pekonia yhden sijaan, kuohukermaa 4dl ja viipaloituja tuoreita Pirkan herkkusieniä 400g. Juustoraasteen lisäsin aivan lopussa ettei se pala. Tästä tuli meille uusi vakkariruoka <3