• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettu paprikakeitto ja sienihöystö

N. 2,10€/annos*.
Paahdettu paprikakeitto ja sienihöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Sienihöystö

Lisäksi

    • Pirkka esipaistettuja kiviuunisämpylöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Lisää pellille myös kuorittu, lohkottu sipuli sekä kuorimattomat valkosipulinkynnet.
  2. Sivele paprikoiden ja sipulin pinnalle öljyä ja ripottele pintaan yrttisekoitusta, pippuria ja puolet suolasta. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
  3. Raaputa paprikoiden pinnasta tarvittaessa mustunut kuori pois. Soseuta paprikat, sipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet sauvasekoittimella kattilassa. Lisää loput suolasta ja paseerattu tomaatti. Kuumenna kiehuvaksi, hauduta noin 5 minuuttia. Lisää ruokakerma ja vesi. Kiehauta keitto.
  4. Suikaloi punasipuli ja hienonna puhdistetut sienet. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Lisää sienet ja timjami. Jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienihöystö keiton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1