Riista-bataattivuoka
Herkullinen ja helppotekoinen riista-bataattivuoka maistuu vaikka raikkaan salaatin kanssa.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 273 kcal / annos (350g)
Ainekset
6 annosta
- 1-2rklrypsiöljyä
- 2(200 g)sipulia
- 3(250 g)porkkanaa
- 1(200 g)palsternakka
- 3(200 g)lehtisellerin vartta
- 3/4tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1dltimjamia hienonnettuna
Pinnalle
- 2pkt(à 400 g)Pirkka bataattisosetta
- 1kananmuna
- (ripaus suolaa)
- timjamia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuorittu, lohkottu palsternakka ja hienonna puhdistetut lehtisellerin varret.
- Kuumenna rasva paistokasarissa, lisää ja ruskista riistakäristysliha kahdessa erässä.
- Sekoita sipulisuikaleet lihan joukkoon paistokasariin kuullottumaan. Lisää joukkoon porkkana, palsternakka ja lehtiselleri kypsymään. Kaada paistokasariin pastakastike ja mausta seos. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Kaada riistakäristyskastike uunivuokaan. Sekoita bataattisoseeseen kananmuna ja levitä bataattisose riistakäristyksen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Tarjoa riista-bataattivuoka salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 273 kcal1 140 kJ
- Proteiinia 21 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Enpä ole tällaista ennen tehnyt. Tuli tehtyä vegaaniversiona härkiksen kanssa! Nam! Hyvää oli. Hyvin yhdistyy tässä kaksi ruokalajia yhteen.