Riista-bataattivuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Herkullinen ja helppotekoinen riista-bataattivuoka maistuu vaikka raikkaan salaatin kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
- 480 g Pirkka riistakäristystä (pakaste)
- 1–2 rkl rypsiöljyä
- 2 (200 g) sipulia
- 3 (250 g) porkkanaa
- 1 (200 g) palsternakka
- 3 (200 g) lehtisellerin vartta
- 1 tlk (390 g) Pirkka Luomu tomaatti-basilika pastakastiketta
- 3/4 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl timjamia hienonnettuna
Pinnalle
- 2 pkt (à 400 g) Pirkka bataattisosetta
- 1 kananmuna
- (ripaus suolaa)
- timjamia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia389 kJ / 93 kcal
- Rasva2,7 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit9,8 g
- josta sokereita4,3 g
- Proteiini6,1 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuorittu, lohkottu palsternakka ja hienonna puhdistetut lehtisellerin varret.
- Kuumenna rasva paistokasarissa, lisää ja ruskista riistakäristysliha kahdessa erässä.
- Sekoita sipulisuikaleet lihan joukkoon paistokasariin kuullottumaan. Lisää joukkoon porkkana, palsternakka ja lehtiselleri kypsymään. Kaada paistokasariin pastakastike ja mausta seos. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Kaada riistakäristyskastike uunivuokaan. Sekoita bataattisoseeseen kananmuna ja levitä bataattisose riistakäristyksen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Tarjoa riista-bataattivuoka salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,50/3 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (4,49/kg)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl6,25/kgIlman Plussa-korttia 2,79/kpl (6,98/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min3,7(108 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
- yli 60 min3,9(35 arviota)
- alle 30 min5,0(7 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (6 arviota)
- Nirso1 vuosi sittenOmaan makuun tosi makeaa, eli meillä ei mene jatkoon. Liha ei ehtinyt mureaksi tuossa ajassa. Saattaisin siis vaihtaa riistakäristyksen johonkin muuhun lihaan. Ja hauduttaisin sitä pitempään. Mutta varmasti jonkun makumaailmaa tämä palvelee.
- Sipsu5 vuotta sittenEnpä ole tällaista ennen tehnyt. Tuli tehtyä vegaaniversiona härkiksen kanssa! Nam! Hyvää oli. Hyvin yhdistyy tässä kaksi ruokalajia yhteen.