Rössypottu
Rössypottu on veripaltusta eli rössystä ja palvikyljestä keitetty maukas soppa. Lusikoi perinneherkkua ja haukkaa palan painikkeeksi ruisleipää!
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1(75 g)porkkana
- 1(50 g)sipuli
- 200gveripalttua (esim. Tapolan)
- 200gpalvikylkeä
- 1lvettä
- 1 1/2-2tlsuolaa
- 5maustepippuria
- 2rkltummaa siirappia
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Hienonna kuorittu sipuli. Kuori veripalttu, jos siinä on kuori ja kuutioi veripalttu ja palvikylki. Ruskista palvikylkeä hetki kattilassa. Siirrä liha sivuun odottamaan. Lisää kattilaan sipulit. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää perunat ja porkkanat.
- Lisää vesi, suola ja maustepippurit. Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä, noin 10-15 minuuttia.
- Lisää kattilaan siirappi, palviliha ja rössykuutiot. Kuumenna keitto nopeasti.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.
Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Rössypottuihin ei kuulu porkkana eikä varsinkaan siirappi ainakaan täällä rössypottujen kotona Oulussa.