Rössypottu
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Rössypottu on veripaltusta eli rössystä ja palvikyljestä keitetty maukas soppa. Lusikoi perinneherkkua ja haukkaa palan painikkeeksi ruisleipää!
Ainekset
6 annosta
10 (550 g) | tai |
1 (75 g) | porkkana tai |
1 (50 g) | sipuli tai |
200 g | veripalttua (esim. Tapolan) tai |
200 g | palvikylkeä tai |
1 l | vettä tai |
1 1/2–2 tl | suolaa tai |
5 | maustepippuria tai |
2 rkl | tummaa siirappia tai |
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Hienonna kuorittu sipuli. Kuori veripalttu, jos siinä on kuori ja kuutioi veripalttu ja palvikylki. Ruskista palvikylkeä hetki kattilassa. Siirrä liha sivuun odottamaan. Lisää kattilaan sipulit. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää perunat ja porkkanat.
Lisää vesi, suola ja maustepippurit. Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä, noin 10–15 minuuttia.
Lisää kattilaan siirappi, palviliha ja rössykuutiot. Kuumenna keitto nopeasti.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(49 arvostelua)
- alle 30 min4,2(85 arvostelua)
- alle 30 min4,3(78 arvostelua)
- alle 30 min4,1(222 arvostelua)
- alle 30 min4,0(25 arvostelua)
- yli 60 min3,8(360 arvostelua)
- alle 30 min3,4(67 arvostelua)
- alle 30 min3,6(5 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (36 arvostelua)
- Rössypotun syöjä2 vuotta sittenRössypottuihin ei kuulu porkkana eikä varsinkaan siirappi ainakaan täällä rössypottujen kotona Oulussa.