• Erityisruokavaliot

Skånen kurkut

Skånen kurkut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-7 kpl
  • yli 60 min
  • 17 kcal / annos (100g)

Ainekset

6-7 kpl
    • 1kgavomaankurkkuja
    • 2-3lvettä

Mausteliemi

    • 7dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 1rklsuolaa
    • 1/2rklsinapinsiemeniä
    • 20maustepippuria
    • 20valkopippuria
    • 2dlväkiviinaetikkaa
    • n. 5cm palapiparjuurta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Kuumenna vesi isossa kattilassa ja keitä kurkkuja pari minuuttia kahdessa erässä. Nostele kurkkuviipaleet reikäkauhalla kulhoon.
  3. Mittaa pienempään teräskattilaan vesi, sokeri, suola, sinapinsiemenet ja pippurit. Keitä maustelientä 5 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja.
  4. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet ja piparjuurilastut kuumiin tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi muutaman viikon kuluttua.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 17 kcal71 kJ
  • Proteiinia0 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1