Hyppää sisältöön
Skånen kurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Skånen kurkut

  • Annosmäärä6–7 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Avomaankurkun säilöntä on helppoa! Itse tehdyt maustekurkut ovat tosi herkullisia - kokeile näitä etikkaiseen mausteliemeen säilöttyjä Skånen kurkkuja.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6–7 kpl
  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 2 - 3 l vettä

Mausteliemi

  • 7 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1/2 rkl sinapinsiemeniä
  • 20 maustepippuria
  • 20 valkopippuria
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • n. 5 cm pala piparjuurta

Ravintosisältö

  • Energia
    623 kJ / 149 kcal
  • Rasva
    0,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    31,1 g
  • josta sokereita
    30,9 g
  • Proteiini
    1,3 g
  • Suola
    3,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Kuumenna vesi isossa kattilassa ja keitä kurkkuja pari minuuttia kahdessa erässä. Nostele kurkkuviipaleet reikäkauhalla kulhoon.
  3. Mittaa pienempään teräskattilaan vesi, sokeri, suola, sinapinsiemenet ja pippurit. Keitä maustelientä 5 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja.
  4. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet ja piparjuurilastut kuumiin tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi muutaman viikon kuluttua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (23 arviota)