• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunasilli

Sitruunasilli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 182 kcal / 100 g

Ainekset

    • 4(n. 300 g)kevytsuolattua sillifileetä
    • 1-2sipulia
    • 1pieni purjo
    • 2dltilliä silputtuna

Liemi

    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlkokonaisia valkopippureita
    • 1tlkokonaisia maustepippureita
    • 1tlkokonaisia neilikoita
    • 1laakerinlehti
    • 2-3(1,5-2 dl)sitruunan mehu

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, pippurit, neilikat ja laakerinlehti. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Anna liemen kiehua poreillen 2-3 minuutin ajan. Jäähdytä hyvin. Lisää jäähtyneeseen liemeen siivilän läpi sitruunamehu.
  2. Paloittele silli (yhdestä fileestä saat noin 10 palaa) ja kuorittu sipuli. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna tilli.
  3. Asettele lasipurkkiin vuorotellen silliä, sipulia, purjoa ja tilliä niin, että tilli on päällimmäisenä. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa kahden päivän ajan ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 182 kcal762 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja24,5 g
  • Rasvaa7,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille