LaskiaispullakranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaispullakranssi

Laskiaspulla leivotaan nyt kranssin muotoon ja täytetään suolaisella kinuskilla ja vaniljatuorejuusto-kermatäytteellä. Noin 0,40 €/annos*

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Pullataikina

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Suolainen kinuski

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 16 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Asettele 8 pullaa pyöreäksi kranssiksi pellille, jätä hieman kohoamisvaraa. Voit myös leipoa kaksi kranssia, mutta paista ne erillisillä pelleillä. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, keitä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Mausta kinuski suolalla ja jäähdytä.
  4. Halkaise pullakranssi ja pikkupullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
  5. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota täytettä laskiaispullien reunoille ja lusikoi suolakinuskia keskelle. Nosta laskiaispullan kannet päälle ja koristele tomusokerilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua