LaskiaispullakranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaispullakranssi

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Laskiaspulla leivotaan nyt kranssin muotoon ja täytetään suolaisella kinuskilla ja vaniljatuorejuusto-kermatäytteellä.

    Ainekset

    16 annosta

    Pullataikina

    2 1/2 dl
     
    tai
    25 g
     
    1 ps (11 g)
     
    hiivaa
    tai
    kuivahiivaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 rkl
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 7 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Pinnalle

     
    raesokeria
    tai

    Suolainen kinuski

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    3/4 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai

    Lisäksi

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    n. 2 rkl
     
    sokeria
    tai
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 227 kJ / 295 kcal
    Rasva
    14,8 g
    josta tyydyttynyttä
    9,6 g
    Hiilihydraatit
    33,5 g
    josta sokereita
    16,6 g
    Proteiini
    5,7 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

    Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 16 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Asettele 8 pullaa pyöreäksi kranssiksi pellille, jätä hieman kohoamisvaraa. Voit myös leipoa kaksi kranssia, mutta paista ne erillisillä pelleillä. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

    Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, keitä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Mausta kinuski suolalla ja jäähdytä.

    Halkaise pullakranssi ja pikkupullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.

    Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota täytettä laskiaispullien reunoille ja lusikoi suolakinuskia keskelle. Nosta laskiaispullan kannet päälle ja koristele tomusokerilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg