• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikkaiset laskiaispullat

Mansikkaiset laskiaispullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 257 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl

Pullataikina

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Mansikkatäyte

    • 250g(n. 5 dl)mansikoita (pakaste)
    • n. 1/2dlsokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
  4. Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
  5. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Esipaistetut Pirkka vehnäpullat (14 kpl, pakaste) sopivat täytettäväksi mansikkaisten laskiaispullien tapaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 257 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia6,04 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa11,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4