Hyppää sisältöön
Mansikkaiset laskiaispullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkaiset laskiaispullat

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Mansikkaisissa laskiaispullissa on erityisen maukas täyte, sillä se tehdään itse mansikoista. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää esipaistettuja pullia.

    Ainekset

    12 kpl

    Pullataikina

    2 1/2 dl
     
    Pirkka maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 7 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Pinnalle

     
    raesokeria
    tai

    Mansikkatäyte

    250 g (n. 5 dl)
     
    mansikoita (pakaste)
    tai
    n. 1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Lisäksi

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 057 kJ / 253 kcal
    Rasva
    11,3 g
    josta tyydyttynyttä
    7 g
    Hiilihydraatit
    30,7 g
    josta sokereita
    11,1 g
    Proteiini
    5,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Taikina

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi.
    Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
    Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria.
    Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.

    Täyttäminen

    Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
    Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
    Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
    Vinkki! Esipaistetut Pirkka vehnäpullat (14 kpl, pakaste) sopivat täytettäväksi mansikkaisten laskiaispullien tapaan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,65/kpl
      0,83/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Dansukker rapea raesokeri 500g
      Hinta 2,25/kpl
      4,50/kg
    • Pakkasmarja 100 % Kotimainen Mansikka 250 g pakaste
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • K-Menu mansikka 500g pakaste
      Hinta 1,59/kpl
      3,18/kg
    • Pirkka suomalainen mansikka 500g pakaste
      Hinta 6,99/kpl
      13,98/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (132 arviota)

    • juuh
      2 vuotta sitten
      hieman epäselkeä ohje ensikertalaiselle
    • gg
      2 vuotta sitten
      hyvä ku mikä fyf
    • Heleku
      4 vuotta sitten
      Valmistus ohje on huono.Voista ei puhuta mitään. Onneksi on oma parempi ohje!😊
    • Pullatjustuunis
      6 vuotta sitten
      Aivan mahtavaa! Ja kaikki laittavat niitä mieleisiään täytteitä ihanasti!
    • herkkusuu
      7 vuotta sitten
      Aitoon laskiaispullaan kuuluu mantelimassa ja kermavaahto!
    • ov
      7 vuotta sitten
      laskiaispullan pitää olla iso pehmeä ,paljon laktoositonta kermaa ja mantelimassa.
    • jp
      7 vuotta sitten
      Laskiaispullassa on aina mantelimassaa ja talvipullassa mansikkahilloa.
    • Mummu
      7 vuotta sitten
      Parhain laskiaispulla on Porissa Sarpin mantelilaskiainen.Jääköhän tämä vuosi väliin kun en ole paikalla.
    • Wiljami
      7 vuotta sitten
      Mihin jäi MANTELIMASSA😬😬😬
    • POHJALAANEN
      7 vuotta sitten
      KAIKKI NISU ON HYVÄÄ!!
    • Arska
      7 vuotta sitten
      Perinteisen mansikkahillolla ja kermalla, tosin nykyisin joudun itse leipomaan vehnättömät, maidottomat laskiaispullat perheen allergioiden vuoksi, koska niitä ei kaupoista tahdo löytyä. Kaura ja soijatuotteet ovat lisääntyneet hyvin joten niitä apuna käyttäen pullista tuli aivan kohtuulliset.