Mansikkaiset laskiaispullat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pullataikina | |
---|---|
2 1/2 dl | Pirkka maitoa tai |
25 g | hiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 7 dl | tai |
100 g | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Pinnalle | |
raesokeria tai | |
Mansikkatäyte | |
250 g (n. 5 dl) | mansikoita (pakaste) tai |
n. 1/2 dl | sokeria tai |
Lisäksi | |
1 prk (2 dl) | tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 073 kJ / 258 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 32,1 g |
josta sokereita | 11,1 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
Vinkki! Esipaistetut Pirkka vehnäpullat (14 kpl, pakaste) sopivat täytettäväksi mansikkaisten laskiaispullien tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Pirkka mansikkarouhe 300g pakasteHinta 3,89/kpl12,97/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka suomalainen mansikka 500g pakasteHinta 5,85/kpl11,70/kg
- K-Menu mansikka 500g pakasteHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(192 arviota)
- yli 60 min4,0(38 arviota)
- yli 60 min4,1(705 arviota)
- yli 60 min4,0(692 arviota)
- yli 60 min4,1(21 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min4,3(123 arviota)
- yli 60 min3,0(5 arviota)
Arvostele resepti
- juuh9 kuukautta sittenhieman epäselkeä ohje ensikertalaiselle
- gg9 kuukautta sittenhyvä ku mikä fyf
- Heleku2 vuotta sittenValmistus ohje on huono.Voista ei puhuta mitään. Onneksi on oma parempi ohje!😊
- Pullatjustuunis4 vuotta sittenAivan mahtavaa! Ja kaikki laittavat niitä mieleisiään täytteitä ihanasti!
- herkkusuu5 vuotta sittenAitoon laskiaispullaan kuuluu mantelimassa ja kermavaahto!
- ov5 vuotta sittenlaskiaispullan pitää olla iso pehmeä ,paljon laktoositonta kermaa ja mantelimassa.
- jp5 vuotta sittenLaskiaispullassa on aina mantelimassaa ja talvipullassa mansikkahilloa.
- Mummu5 vuotta sittenParhain laskiaispulla on Porissa Sarpin mantelilaskiainen.Jääköhän tämä vuosi väliin kun en ole paikalla.