Mansikkaiset laskiaispullat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Mansikkaisissa laskiaispullissa on erityisen maukas täyte, sillä se tehdään itse mansikoista. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää esipaistettuja pullia.
Ainekset
12 kpl
Pullataikina | |
---|---|
2 1/2 dl | Pirkka maitoa tai |
25 g | hiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 7 dl | tai |
100 g | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Pinnalle | |
raesokeria tai | |
Mansikkatäyte | |
250 g (n. 5 dl) | mansikoita (pakaste) tai |
n. 1/2 dl | sokeria tai |
Lisäksi | |
1 prk (2 dl) | tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 057 kJ / 253 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 30,7 g |
josta sokereita | 11,1 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Taikina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi.
Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Täyttäminen
Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
Vinkki! Esipaistetut Pirkka vehnäpullat (14 kpl, pakaste) sopivat täytettäväksi mansikkaisten laskiaispullien tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Pakkasmarja 100 % Kotimainen Mansikka 250 g pakasteHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- K-Menu mansikka 500g pakasteHinta 1,59/kpl3,18/kg
- Pirkka suomalainen mansikka 500g pakasteHinta 6,99/kpl13,98/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(905 arviota)
- yli 60 min4,2(23 arviota)
- yli 60 min4,0(59 arviota)
- yli 60 min4,0(182 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,4(119 arviota)
- yli 60 min4,5(127 arviota)
- yli 60 min4,0(892 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (132 arviota)
- juuh2 vuotta sittenhieman epäselkeä ohje ensikertalaiselle
- gg2 vuotta sittenhyvä ku mikä fyf
- Heleku4 vuotta sittenValmistus ohje on huono.Voista ei puhuta mitään. Onneksi on oma parempi ohje!😊
- Pullatjustuunis6 vuotta sittenAivan mahtavaa! Ja kaikki laittavat niitä mieleisiään täytteitä ihanasti!
- herkkusuu7 vuotta sittenAitoon laskiaispullaan kuuluu mantelimassa ja kermavaahto!
- ov7 vuotta sittenlaskiaispullan pitää olla iso pehmeä ,paljon laktoositonta kermaa ja mantelimassa.
- jp7 vuotta sittenLaskiaispullassa on aina mantelimassaa ja talvipullassa mansikkahilloa.
- Mummu7 vuotta sittenParhain laskiaispulla on Porissa Sarpin mantelilaskiainen.Jääköhän tämä vuosi väliin kun en ole paikalla.
- Wiljami7 vuotta sittenMihin jäi MANTELIMASSA😬😬😬
- POHJALAANEN7 vuotta sittenKAIKKI NISU ON HYVÄÄ!!
- Arska7 vuotta sittenPerinteisen mansikkahillolla ja kermalla, tosin nykyisin joudun itse leipomaan vehnättömät, maidottomat laskiaispullat perheen allergioiden vuoksi, koska niitä ei kaupoista tahdo löytyä. Kaura ja soijatuotteet ovat lisääntyneet hyvin joten niitä apuna käyttäen pullista tuli aivan kohtuulliset.