Mansikkaiset laskiaispullat
Mansikkaiset laskiaispullat on resepti kaikille, joiden mielestä laskiaispulliin kuuluu hillo. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää esipaistettuja pullia.
12 kplyli 60 min257 kcal / 100 g
Ainekset
12 kpl
Pullataikina
- 2 1/2dlPirkka maitoa
- 25ghiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 1/2tlsuolaa
- n. 7dlPirkka vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
Mansikkatäyte
- 250g(n. 5 dl)mansikoita (pakaste)
- n. 1/2dlsokeria
Lisäksi
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohu- tai vispikermaa
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
- Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
- Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
- Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
- Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Esipaistetut Pirkka vehnäpullat (14 kpl, pakaste) sopivat täytettäväksi mansikkaisten laskiaispullien tapaan.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 257 kcal1 080 kJ
- Proteiinia 6,04 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa11,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Valmistus ohje on huono.Voista ei puhuta mitään. Onneksi on oma parempi ohje!😊
Aivan mahtavaa! Ja kaikki laittavat niitä mieleisiään täytteitä ihanasti!
Aitoon laskiaispullaan kuuluu mantelimassa ja kermavaahto!
laskiaispullan pitää olla iso pehmeä ,paljon laktoositonta kermaa ja mantelimassa.
Laskiaispullassa on aina mantelimassaa ja talvipullassa mansikkahilloa.
Parhain laskiaispulla on Porissa Sarpin mantelilaskiainen.Jääköhän tämä vuosi väliin kun en ole paikalla.
Mihin jäi MANTELIMASSA😬😬😬
KAIKKI NISU ON HYVÄÄ!!
Perinteisen mansikkahillolla ja kermalla, tosin nykyisin joudun itse leipomaan vehnättömät, maidottomat laskiaispullat perheen allergioiden vuoksi, koska niitä ei kaupoista tahdo löytyä. Kaura ja soijatuotteet ovat lisääntyneet hyvin joten niitä apuna käyttäen pullista tuli aivan kohtuulliset.