Kanelipullat
Kanelipullat muotoillaan tällä kertaa viuhkamaisesti. Toki samalla reseptillä onnistuu myös perinteiset korvapuustit.
- 24 kpl
- yli 60 min
- 230 kcal / annos (75g)
Ainekset
24 kpl
- 5dlmaitoa
- 50ghiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 1 1/2tlsuolaa
- n. 900g(14 dl)vehnäjauhoja
Täyte
- 1dlsokeri
- n. 2rklkanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala noin 30x40 cm suuruiseksi levyksi. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevylle kolmasosa täytteestä.
- Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 osaan (noin 5 cm paloiksi). Leikkaa jokaiseen palaan kaksi viiltoa lähes pohjaan saakka. Taivuta pulla"viipaleet" limittäin pellille niin, että leikkauspinnat tulevat näkyviin. Leivo kaksi muuta osaa taikinasta samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä.
- Voitele kanelipullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 75g100 g
- 230 kcal956 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Muutimme ulkomaille enkä ole yli 3 vuoteen leiponut pullia. Ei ollut ehkä kauniimmat mutta maistuivat, niin hyvää nam
ihana
Herkullista pullaa perinteistä.
Jostain syystä ne maistuvat liian jauhoisilta ja taikina ei myöskään noussut kovin paljoa .
Tuli ihan ok makuisia, mutta en oikein tajunnut tuota käärimis juttua. En saanut käärittyä sillä taikina oli liian tahmeaa, joten muutin pullat piirakan muotoon :)
olipas hyvän makuista
Tosi hyviä oli ja kaikki tykkäsivät :)