Kanelipullat
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Kanelipullat muotoillaan tällä kertaa viuhkamaisesti. Toki samalla reseptillä onnistuu myös perinteiset korvapuustit.
Ainekset
24 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
n. 900 g (14 dl) | vehnäjauhoja tai |
150 g | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | tai |
1 dl | sokeri tai |
n. 2 rkl | tai |
Voiteluun | |
kananmunaa tai | |
Pinnalle | |
raesokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala noin 30x40 cm suuruiseksi levyksi. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevylle kolmasosa täytteestä.
Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 osaan (noin 5 cm paloiksi). Leikkaa jokaiseen palaan kaksi viiltoa lähes pohjaan saakka. Taivuta pulla"viipaleet" limittäin pellille niin, että leikkauspinnat tulevat näkyviin. Leivo kaksi muuta osaa taikinasta samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele kanelipullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(122 arvostelua)
- yli 60 min3,9(25 arvostelua)
- yli 60 min4,1(21 arvostelua)
- yli 60 min3,8(175 arvostelua)
- yli 60 min4,1(607 arvostelua)
- yli 60 min4,6(78 arvostelua)
- yli 60 min2,5(4 arvostelua)
- yli 60 min3,3(42 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (135 arvostelua)
- Lumikki2 kuukautta sittenHyvä resepti! Aina on tällä reseptillä tehnyt ja on onnistunut. Itse kuitenkin laitan aina 10 dl jauhoja koska muuten taikina ei kohoa paljoa.
- Tuhkimo11 kuukautta sittenKyllä pullaa voisi paljon terveellisemminkin ja nykyaikaisemmin tehdä! Voin voi korvata esim. juoksevalla Sunnuntailla, jauhojen ei tarvitse olla valkoisia eikä sokeriakaan välttämättä tarvita noin paljon eikä kananmunaa lainkaan. Pullasta voi tulla jopa maukkaampaa näin. Tämä vihjeeksi niille, jotka haluavat myös herkutella terveellisemmin ja sydänystävällisemmin.
- Jexu3 vuotta sittenMuutimme ulkomaille enkä ole yli 3 vuoteen leiponut pullia. Ei ollut ehkä kauniimmat mutta maistuivat, niin hyvää nam
- liisi3 vuotta sittenihana
- nisu4 vuotta sittenHerkullista pullaa perinteistä.
- P4 vuotta sittenJostain syystä ne maistuvat liian jauhoisilta ja taikina ei myöskään noussut kovin paljoa .
- Leivontahullu <34 vuotta sittenTuli ihan ok makuisia, mutta en oikein tajunnut tuota käärimis juttua. En saanut käärittyä sillä taikina oli liian tahmeaa, joten muutin pullat piirakan muotoon :)
- jarimarkku tv5 vuotta sittenolipas hyvän makuista
- Kokki5 vuotta sittenTosi hyviä oli ja kaikki tykkäsivät :)