• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kanelipullat

Kanelipullat muotoillaan tällä kertaa viuhkamaisesti. Toki samalla reseptillä onnistuu myös perinteiset korvapuustit.
Kanelipullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 230 kcal / annos (75g)

Ainekset

24 kpl

Täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Pinnalle

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala noin 30x40 cm suuruiseksi levyksi. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevylle kolmasosa täytteestä.
  3. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 osaan (noin 5 cm paloiksi). Leikkaa jokaiseen palaan kaksi viiltoa lähes pohjaan saakka. Taivuta pulla"viipaleet" limittäin pellille niin, että leikkauspinnat tulevat näkyviin. Leivo kaksi muuta osaa taikinasta samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä.
  4. Voitele kanelipullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 230 kcal956 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22