Pullataikina
Maailman paras pullataikina, jolla onnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.
n. 30 kplyli 60 min
Ainekset
n. 30 kpl
- 1/2lmaitoa
- 50ghiivaa
- 1kananmuna
- 1 1/2tlsuolaa
- 2dlsokeria
- 1rklkardemummaa
- n. 900g(14 dl)Pirkka vehnäjauhoja
- 200gvoita tai leivontamargariinia
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.
- Paista pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia ja pikkupullia tai korvapuusteja 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Tiesitkö että...
Huom! Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Todella hyvää! Tästä tulikin meidän uusi lemppari. Käytin kuivahiivaa ja hyvin toimi silläkin. Pikkuisia mustikkapiirakoita ja korvapuusteja saatiin nopeasti iltaan. Tunti ja pullat olivat valmiit. Suosittelen <3
Tällä reseptillä innostuin leipomaan pullaa. Viimeksi leivoin 10 vuotta sitten, innostus oli tyrehtynyt, kun en koskaan oikein onnistunut ja sormien sotkeminen taikinaan ei innosta. Nyt on tullut jo 2 kertaa hyvät pullat. Lisäsin reseptiin rusinoita. Taikinan vaivaan ystäväni vinkistä tukevalla puuhaarukalla, niin sormetkaan ei sotkeennu.
Hyvä respa
Kiitos, että jauhot oli reseptissä annettu myös grammoina! Paljon helpompaa punnita jauhot kuin laskea desilitrat.
Toimii
Tämä on paras pullataikina ohje! Suosittelen tätä todella paljon :)
Tällä ohjeella tuli hyvät pullat, mutta melko pieni määrä. Tein puolikkaan taikinan ja sain juuri ja juuri 12 hyvin pientä pullaa. Koko ohjeella ennemmin 20 kuin 30 kpl?
Tosi hyvä
Leipurin apu, taikinasta voi halutessaan jättää kardemumman pois.
Onko pakko lisätä kaardemummaa
Parasta pullaa
Onko pakko käyttää juoksevaa rasvaa
Uusavuton, pullataikinaan kannattaa käyttää pehmeää leivontamargariinia tai voita. Halutessaan voi käyttää myös saman määrän juoksevaa kasviöljyseosta.
Ihan hyvää tuli ja maukas tuoksu
Täällä paistuu! Pullataikina tehtiin ohjeen mukaan ja taikina kohosi todella hyvin (lämpimällä vesihauteella kohotin). Osa pullista sai lemon curd täytteen, osa perus korvapuusti täytteen. Ensimmäinen pellillinen tuli jo maisteltavaksi. Hyvää ohje!
Nami, tuorehiivan voi korvata esimerkiksi kahdella 11 gramman pussilla Pirkka kuivahiivaa. Kannattaa huomioida, että tällöin maidon lämpötilan tulee olla reilusti kädenlämpöistä (42-asteista). Kuivahiiva on myös hyvä sekoittaa pieneen määrään vehnäjauhoja (esim. 1 dl) ennen nesteeseen lisäämistä.
Entä jos on kuivahiivaa?
Tuli tosi hyviä korvapuusteja, nam
Ihan hyvä resepti mutta ilmeisesti tuo1/2L on hämäävä kun ukko meni ja leipad 2L maito määrällä ja tuli ihmetelemään kun pulla taikina on kiisseliä
Tohon vaimo, harmillista kuulla, että 1/2 merkinnän väärin tulkinta on aiheuttanut harmillisen tilanteen. Palaute välittyy tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Hupsista, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tekstin kirjoitusvirheen.
"Pullataikina Maailman paras pullataikina, jolla onnnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat." ONNISTUT on kirjoitettu tuossa 3 n:kirjaimella ymmärtääkseni pitäisi olla vain kaksi ;)
Leipuri, Painele jauhoon kastetulla sormella pullan pohjaan asti ylettyvä kolo, johon voipala laitetaan. Sovita täyttäminen niin, että voit paistaa pellillisen heti täytettyäsi ja voideltuasi, jotta maustevoi pysyisi pullan sisällä, eikä pursuisi ulos.
Miksi voisilmä pullasta tulee voi aina pellille
Teen korvapuusteja, ja on tosiaankin maailman paras pullataikina! Aina tulee vain parempaa 👍
Hain munkkitaikan reseptiä gluteeniton, kaikkea muuta tuli
Munkki, todella harmillista ettei oikea resepti ole löytynyt. Gluteenittomien munkkien resepti löytyy osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteenittomat-munkit .
Taikina oli todella löysää ohjeen mukaan tehtynä eipä muotoutunut lainkaan. Jäi vain pöytään ja käsiin kiinni. Kananmunan unohdin laittaa, näinköhän johtuu siitä?
Kiva
Kaikissa pullataikinan ohjeissa aina maitoa ja kananmunaa.. vedestä tulee yhtä hyvää, maito ja kananmuna vaan kovettaa pullan koostumusta mutta makuun ei vaikuta. Voi ja kardemumma tekee maun.