PullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pullataikina

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maailman paras pullataikina, jolla onnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 30 kpl
1/2 l
 
1/2 l
 
tai
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 1/2 tl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
n. 900 g (14 dl)
 
tai
200 g
 
voita tai leivontamargariinia
tai

Voiteluun

 
kananmunaa
tai

Koristeluun

 
raesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
918 kJ / 219 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
4,5 g
Hiilihydraatit
31 g
josta sokereita
7,8 g
Proteiini
5,9 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15–20 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista pitkoja 200 asteessa 20–25 minuuttia ja pikkupullia tai korvapuusteja 225 asteessa 8–10 minuuttia.

Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 50 g tuorehiivaa vastaa 2 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 °C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon. Valmista taikina muuten reseptin mukaan. Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan ohjeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Oatly kaurajuoma kevyt 1l UHT
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (751 arviota)

  • Kouvolalainen
    5 päivää sitten
    Tänää testiin, toivottavasti tulee hyviä
  • Mummo123savonlinna123
    17 päivää sitten
    Ihan mahtava resepti tulee hemo hyviä pullia! 👩‍🍳👵🏻
  • Leipurihiiva
    1 kuukausi sitten
    Oisi kiva jos kerrottaisiin milloin uunin voisi laittaa päälle sillä huomasin vasta lopussa että uunini ei ollut päällä hyvä resepti silti oli ja todella hyvän makuiset pullat .
  • Leipurihiiva
    3 kuukautta sitten
    Tuli oikein hyviä! 😋
  • Yp
    4 kuukautta sitten
    Hyvvee tuli
  • jukkapalmu
    6 kuukautta sitten
    ihana resepti
  • Joku??
    6 kuukautta sitten
    Oli tosi hyvä 😋😋
  • tk
    7 kuukautta sitten
    hyvä oli
  • Nami
    7 kuukautta sitten
    Ihan parasta. 10/10
  • fg
    7 kuukautta sitten
    Ihana resepti tuli
  • nutella pullat
    10 kuukautta sitten
    namm… tuli niin hyviä, testattiin laittaa väliin nutellaa ja sehän sopi todella hyvin😋
  • Herkkusuu
    1 vuosi sitten
    Laitoin vähän vähemmän jauhoja (n. 12 dl). Tuli ihanan pehmeitä ja herkullisia pullia.
  • Leipuri
    1 vuosi sitten
    Mainio ohje! Perinteinen ja ihana! Hyvät pullat tulevat tällä ohjeella!
  • Leipoja
    1 vuosi sitten
    Toimii hyvin ✨
  • Testaan
    1 vuosi sitten
    Kotitaloudessa tuli läksyksi pullataikinan teko ja päädyin tähän reseptiin!
  • juha
    1 vuosi sitten
    Ikävää että kuivahiivan pienempi määrä kerrottiin jutun lopussa anekdoottina. Meni koko taikina pilalle.
  • Pipa
    1 vuosi sitten
    Vanha kunnon resepti olen käyttänyt jo 50v ja aina onnistuu pullat
  • Samu
    1 vuosi sitten
    Hyvä
  • Leipuri
    2 vuotta sitten
    Todella hyvää! Tästä tulikin meidän uusi lemppari. Käytin kuivahiivaa ja hyvin toimi silläkin. Pikkuisia mustikkapiirakoita ja korvapuusteja saatiin nopeasti iltaan. Tunti ja pullat olivat valmiit. Suosittelen <3
  • Virpi
    3 vuotta sitten
    Tällä reseptillä innostuin leipomaan pullaa. Viimeksi leivoin 10 vuotta sitten, innostus oli tyrehtynyt, kun en koskaan oikein onnistunut ja sormien sotkeminen taikinaan ei innosta. Nyt on tullut jo 2 kertaa hyvät pullat. Lisäsin reseptiin rusinoita. Taikinan vaivaan ystäväni vinkistä tukevalla puuhaarukalla, niin sormetkaan ei sotkeennu.
  • Christina
    3 vuotta sitten
    Kiitos, että jauhot oli reseptissä annettu myös grammoina! Paljon helpompaa punnita jauhot kuin laskea desilitrat.
  • Nimimerkillä kokemusta on
    3 vuotta sitten
    Toimii
  • Wilmaleipoo
    3 vuotta sitten
    Tämä on paras pullataikina ohje! Suosittelen tätä todella paljon :)
  • Pulla-Ulla
    3 vuotta sitten
    Tällä ohjeella tuli hyvät pullat, mutta melko pieni määrä. Tein puolikkaan taikinan ja sain juuri ja juuri 12 hyvin pientä pullaa. Koko ohjeella ennemmin 20 kuin 30 kpl?
  • Oo
    3 vuotta sitten
    Tosi hyvä
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipurin apu, taikinasta voi halutessaan jättää kardemumman pois.
  • Leipurin apu
    3 vuotta sitten
    Onko pakko lisätä kaardemummaa
  • Leipuri
    3 vuotta sitten
    Parasta pullaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Uusavuton, pullataikinaan kannattaa käyttää pehmeää leivontamargariinia tai voita. Halutessaan voi käyttää myös saman määrän juoksevaa kasviöljyseosta.
  • Uusavuton
    3 vuotta sitten
    Onko pakko käyttää juoksevaa rasvaa