Perunaröstipelti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Röstiperuna valmistuu myös pellillä uunissa. Näyttävä katkaraputahnalla viimeistelty tarjottava sopii niin arkiruoaksi kuin illanistujaisiinkin.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
1–2 (150 g) | sipulia tai |
2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
Katkaraputahna | |
---|---|
2 ps (à 180 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 tl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | sokeria tai |
ripaus | mustapippuria tai |
ripaus | chilihiutaleita tai |
2–3 | kevätsipulia hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
4 | pehmeäksi keitettyä kananmunaa tai |
1/2 ps (à 65 g) | tai |
1 (75 g) | punasipuli tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 191 kJ / 286 kcal |
Rasva | 14,9 g |
josta tyydyttynyttä | 8,6 g |
Hiilihydraatit | 20,2 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 15,2 g |
Suola | 3,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori perunat ja sipulit. Raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois. Sekoita raasteet keskenään, lisää suola ja pippuri sekä parmesaani. Lisää seokseen lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä seos pellille leivinpaperin pä älle ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes se on kypsää ja rapeaa.
Valmista katkaraputahna. Sulata katkaravut. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jogurtti. Lisää mausteet, kevätsipulit ja katkaravut. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi katkaraputäytettä nokareina röstin päälle. Halkaise kananmunat ja asettele päälle. Viimeistele rucolalla ja punasipulirenkailla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta