Lehtikaali-kananmunapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
300 g | tai |
200 g | lehtikaalia tai |
2 (40 g) | salottisipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 dl | valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa) tai |
4 | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 670 kJ / 159 kcal |
Rasva | 6,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 19,3 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Paahda pinjansiemenet. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää pinjansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Leikkaa munat puoliksi ja nosta annosten päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka spagetti 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka pinjansiemen 100gHinta 4,79/kpl47,90/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,09/kpl13,31/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka Parhaat Linguine sitruuna 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Plussa-etu −34 %Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400gPlussa-kortillaEtuhinta 1,50/kpl3,75/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
- Lehtikaali punainen 200g SuomiHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Lehtikaali 150 luomu SuomiHinta 2,95/kpl19,67/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa NauhaHinta 1,99/kpl5,69/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Plussa-etuEarth Control Pinjansiemenet 30gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl99,67/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
- Salliselta pinjansiemen 100gHinta 4,99/kpl49,90/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(101 arviota)
- alle 30 min4,5(64 arviota)
- alle 30 min4,7(53 arviota)
- alle 30 min4,1(150 arviota)
- alle 30 min3,9(50 arviota)
- alle 30 min3,7(221 arviota)
- alle 30 min4,5(35 arviota)
- alle 30 min4,4(8 arviota)
Arvostele resepti
- Masterchef4 vuotta sittenOli tosi hyvä. Ja toi kananmuna oli ihan mielettömän jees tos päällä. Jos ei oo aikaa munille ni en suosittele. 5min. kiehuvassa vedessä jonka jälkeen kylmään veteen jotta kypsyminen munasta loppuu. Kiitos tästä. Yksinkertainen, nopee ja herkullinen.
- JukkaAakula6 vuotta sittenHiukan kuiva oli munkin versio mutta unohdin viinin pois. Kananmunan olisi voinut keittää 3 min? Mutta kaikki tykkäsi 8+ kumminkin.
- Anna6 vuotta sittenVähän kuiva. Jos muna menee liian kovaksi jää "kastike" pois. Kaipaisi jotain muuta kosteaa.
- Kotikokki7 vuotta sittenErittäin herkullinen ja terveellinen safka ja valmistuu nopeasti. Hyvä esimerkki ruuasta jossa raaka-aineet ovat pääosassa.
- VesaV8 vuotta sittenIhan ok eväs. Mun mieleen vähän kuiva kokonaisuus. Ite lisäsin avokadoa ja kirsikkatomaatteja tuomaan kosteutta. Reseptiin voisi kirjata 1) askeleeseen tuon 'Ota 1dl pastan keitinlientä talteen' mihin se loogisesti kuuluu.