Hyppää sisältöön
Lehtikaali-kananmunapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-kananmunapasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Lehtikaali-kananmunapasta on mehevä, koska kananmunan keltuaiset toimivat myös kastikkeena.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    670 kJ / 159 kcal
  • Rasva
    6,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,8 g
  • Hiilihydraatit
    19,3 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    6,5 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Paahda pinjansiemenet. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää pinjansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Leikkaa munat puoliksi ja nosta annosten päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (61 arviota)

  • Masterchef
    5 vuotta sitten
    Oli tosi hyvä. Ja toi kananmuna oli ihan mielettömän jees tos päällä. Jos ei oo aikaa munille ni en suosittele. 5min. kiehuvassa vedessä jonka jälkeen kylmään veteen jotta kypsyminen munasta loppuu. Kiitos tästä. Yksinkertainen, nopee ja herkullinen.
  • JukkaAakula
    6 vuotta sitten
    Hiukan kuiva oli munkin versio mutta unohdin viinin pois. Kananmunan olisi voinut keittää 3 min? Mutta kaikki tykkäsi 8+ kumminkin.
  • Anna
    7 vuotta sitten
    Vähän kuiva. Jos muna menee liian kovaksi jää "kastike" pois. Kaipaisi jotain muuta kosteaa.
  • Kotikokki
    8 vuotta sitten
    Erittäin herkullinen ja terveellinen safka ja valmistuu nopeasti. Hyvä esimerkki ruuasta jossa raaka-aineet ovat pääosassa.
  • VesaV
    9 vuotta sitten
    Ihan ok eväs. Mun mieleen vähän kuiva kokonaisuus. Ite lisäsin avokadoa ja kirsikkatomaatteja tuomaan kosteutta. Reseptiin voisi kirjata 1) askeleeseen tuon 'Ota 1dl pastan keitinlientä talteen' mihin se loogisesti kuuluu.