Lehtikaali-kananmunapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-kananmunapasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Lehtikaali-kananmunapasta on mehevä, koska kananmunan keltuaiset toimivat myös kastikkeena.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
200 g
 
lehtikaalia
tai
2 (40 g)
 
salottisipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 dl
 
valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa)
tai
4
 
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
670 kJ / 159 kcal
Rasva
6,2 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
19,3 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Paahda pinjansiemenet. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää pinjansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Leikkaa munat puoliksi ja nosta annosten päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka spagetti 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka pinjansiemen 100g
    Hinta 4,79/kpl
    47,90/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Torres Natureo White 0% 0,375l
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka Parhaat Linguine sitruuna 250g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Plussa-etu −34 %
    Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,50/kpl
    3,75/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
  • Lehtikaali punainen 200g Suomi
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/kg
  • Lehtikaali 150 luomu Suomi
    Hinta 2,95/kpl
    19,67/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa Nauha
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control Pinjansiemenet 30g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    99,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
  • Salliselta pinjansiemen 100g
    Hinta 4,99/kpl
    49,90/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,55/kpl
    9,93/l
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    Hinta 5,99/kpl
    7,99/l
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,49/kpl
    5,68/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,49/kpl
    6,02/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 3,19/kpl
    39,88/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (58 arviota)

  • Masterchef
    4 vuotta sitten
    Oli tosi hyvä. Ja toi kananmuna oli ihan mielettömän jees tos päällä. Jos ei oo aikaa munille ni en suosittele. 5min. kiehuvassa vedessä jonka jälkeen kylmään veteen jotta kypsyminen munasta loppuu. Kiitos tästä. Yksinkertainen, nopee ja herkullinen.
  • JukkaAakula
    6 vuotta sitten
    Hiukan kuiva oli munkin versio mutta unohdin viinin pois. Kananmunan olisi voinut keittää 3 min? Mutta kaikki tykkäsi 8+ kumminkin.
  • Anna
    6 vuotta sitten
    Vähän kuiva. Jos muna menee liian kovaksi jää "kastike" pois. Kaipaisi jotain muuta kosteaa.
  • Kotikokki
    7 vuotta sitten
    Erittäin herkullinen ja terveellinen safka ja valmistuu nopeasti. Hyvä esimerkki ruuasta jossa raaka-aineet ovat pääosassa.
  • VesaV
    8 vuotta sitten
    Ihan ok eväs. Mun mieleen vähän kuiva kokonaisuus. Ite lisäsin avokadoa ja kirsikkatomaatteja tuomaan kosteutta. Reseptiin voisi kirjata 1) askeleeseen tuon 'Ota 1dl pastan keitinlientä talteen' mihin se loogisesti kuuluu.