Lehtikaali-kananmunapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Lehtikaali-kananmunapasta on mehevä, koska kananmunan keltuaiset toimivat myös kastikkeena.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
- 300 g Pirkka spagettia
- 200 g lehtikaalia
- 2 (40 g) salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl Pirkka pinjansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 dl valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa)
- 4 Pirkka Luomu kananmunaa
Lisäksi
Ravintosisältö
- Energia670 kJ / 159 kcal
- Rasva6,2 g
- josta tyydyttynyttä0,8 g
- Hiilihydraatit19,3 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini6,5 g
- Suola0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Paahda pinjansiemenet. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää pinjansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Leikkaa munat puoliksi ja nosta annosten päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl99,67/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(156 arviota)
- alle 30 min4,4(65 arviota)
- alle 30 min4,5(36 arviota)
- alle 30 min3,7(251 arviota)
- alle 30 min3,8(52 arviota)
- alle 15 min4,3(23 arviota)
- alle 15 min3,9(504 arviota)
- alle 30 min4,4(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (61 arviota)
- Masterchef5 vuotta sittenOli tosi hyvä. Ja toi kananmuna oli ihan mielettömän jees tos päällä. Jos ei oo aikaa munille ni en suosittele. 5min. kiehuvassa vedessä jonka jälkeen kylmään veteen jotta kypsyminen munasta loppuu. Kiitos tästä. Yksinkertainen, nopee ja herkullinen.
- JukkaAakula6 vuotta sittenHiukan kuiva oli munkin versio mutta unohdin viinin pois. Kananmunan olisi voinut keittää 3 min? Mutta kaikki tykkäsi 8+ kumminkin.
- Anna7 vuotta sittenVähän kuiva. Jos muna menee liian kovaksi jää "kastike" pois. Kaipaisi jotain muuta kosteaa.
- Kotikokki8 vuotta sittenErittäin herkullinen ja terveellinen safka ja valmistuu nopeasti. Hyvä esimerkki ruuasta jossa raaka-aineet ovat pääosassa.
- VesaV9 vuotta sittenIhan ok eväs. Mun mieleen vähän kuiva kokonaisuus. Ite lisäsin avokadoa ja kirsikkatomaatteja tuomaan kosteutta. Reseptiin voisi kirjata 1) askeleeseen tuon 'Ota 1dl pastan keitinlientä talteen' mihin se loogisesti kuuluu.