Lehtikaali-kananmunapasta
Lehtikaali-kananmunapasta on mehevä, koska kananmunan keltuaiset toimivat myös kastikkeena. Tämäkin resepti vain n. 1,20€/annos*.
4 annostaalle 30 min553 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 300gPirkka spagettia
- 200glehtikaalia
- 2(40 g)salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2rkloliiviöljyä
- 1/2dlvalkoviiniä (tai vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa)
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Paahda pinjansiemenet. Keitä kananmunia 5-6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää pinjansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Leikkaa munat puoliksi ja nosta annosten päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 553 kcal2 310 kJ
- Proteiinia 21,8 g
- Hiilihydraatteja69 g
- Rasvaa19,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli tosi hyvä. Ja toi kananmuna oli ihan mielettömän jees tos päällä. Jos ei oo aikaa munille ni en suosittele. 5min. kiehuvassa vedessä jonka jälkeen kylmään veteen jotta kypsyminen munasta loppuu. Kiitos tästä. Yksinkertainen, nopee ja herkullinen.
Hiukan kuiva oli munkin versio mutta unohdin viinin pois. Kananmunan olisi voinut keittää 3 min? Mutta kaikki tykkäsi 8+ kumminkin.
Vähän kuiva. Jos muna menee liian kovaksi jää "kastike" pois. Kaipaisi jotain muuta kosteaa.
Erittäin herkullinen ja terveellinen safka ja valmistuu nopeasti. Hyvä esimerkki ruuasta jossa raaka-aineet ovat pääosassa.
Ihan ok eväs. Mun mieleen vähän kuiva kokonaisuus. Ite lisäsin avokadoa ja kirsikkatomaatteja tuomaan kosteutta. Reseptiin voisi kirjata 1) askeleeseen tuon 'Ota 1dl pastan keitinlientä talteen' mihin se loogisesti kuuluu.