Lehtikaali-siskonmakkarakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Tuunaa siskonmakkarakeitosta astetta vihreämpi lehtikaalilla. Valkoiset pavut tuovat lisää ruokaisuutta tähän lämmittävään keittoon.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 250 g) | Pirkka siskonmakkaraa tai |
2 rkl | Pirkka rypsiöljyä tai |
3 (300 g) | jauhoista perunaa (punainen pussi) tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
2 tl | paprikajauhetta tai |
(1 tl | chilijauhetta) tai |
1,2 l | vettä tai |
2 rkl | kanafondia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 ps (à 125 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 | Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 430 kJ / 103 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 5,7 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Purista siskonmakkarasta nokareita ja paista ne kattilassa öljyssä (1 rkl), kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna loppu öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja halutessasi chilijauhe. Lisää perunat ja sipulit ja kuullota niitä sekoittaen noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan 1/2 l vettä ja lisää fondi. Keitä, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Lisää kattilaan loput vedestä, suola, lehtikaalisuikaleet sekä pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää siskonmakkarat sekä sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna hautua muutama minuutti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Wursti Siskonmakkara 500gHinta 5,39/kpl10,78/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Pirkka chilijauhe 20gHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.Plussa-kortillaEtuhinta 2,31/kpl14,44/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (18,06/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −38 %Pirkka isot valkoiset pavut suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Korpela siskonmakkara 400gHinta 5,19/kpl12,98/kg
- Plussa-etu −7 %Pirkka Siskonmakkara 300gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl8,33/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/kg)
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Meira Paprika 24g jauh pussi mausteHinta 0,59/kpl24,58/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,65/kpl26,00/kg
- Meira chilijauhe 22g tulinenHinta 0,99/kpl45,00/kg
- Meira chilimausteseos 24g suolatonHinta 0,99/kpl41,25/kg
- Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Touch of Taste kanafondi 180ml luomuHinta 4,85/kpl26,94/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(85 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min4,1(7 arviota)
- 30 - 60 min4,7(43 arviota)
- 30 - 60 min4,2(119 arviota)
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- 30 - 60 min3,0(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (67 arviota)
- Rike625 kuukautta sittenHyvä poikkeus perus siskonmakkara soppaan. Laitoin pavut tuplana, niitä isoja papuja on suhteessa aika vähän. Lehtikaalista ruoti pois!
- Nina4 vuotta sittenTosi mielenkiintoinen keitto jossa uudenlaisia makuyhdistelmiä! Sitruuna toimi tosi hyvin tässä. Itse tein käyttäen oliiviöljyä ja reilusti paprika + chili mausteita :)
- Timo5 vuotta sittenItse oon kans tehnyt caldo verdeä chorizosta (ilman papuja). En tiedä onko se aitoa mutta ainakin paljon parempaa kuin Portossa maistamani pari versiota.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLusofiilikulinaristi, kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
- Lusofiilikulinaristi5 vuotta sittenHei, Portugalilainen sopa da pedra sopisi paremmin nimeksi. Caldo verde on perinneruoka, ja siihen ei lisätä papuja, eikä makkaraa, paitsi pari chorizoviipaletta, jotka näin myös tuovat siihen juuri sopivan määrän mausteisuutta. Sopa da pedra sen sijaan on perinteinen jokaiselle jotakin -keitto, jossa on lihaa ja papuja ynnä muuta kivaa. Tässä ihan lusofiilikulinaristin sydän vuotaa verta kun täydellinen keitto on noin tuunattu... Ja mitä suomipoika ajattelee kun pääsee Portugaliin, eikä caldo verdestä löydykään sattumia?...