Hyppää sisältöön
Lehtikaali-siskonmakkarakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-siskonmakkarakeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tuunaa siskonmakkarakeitosta astetta vihreämpi lehtikaalilla. Valkoiset pavut tuovat lisää ruokaisuutta tähän lämmittävään keittoon.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 pkt (à 250 g)
 
Pirkka siskonmakkaraa
tai
2 rkl
 
Pirkka rypsiöljyä
tai
3 (300 g)
 
jauhoista perunaa (punainen pussi)
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 tl
 
paprikajauhetta
tai
(1 tl
 
chilijauhetta)
tai
1,2 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
kanafondia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 ps (à 125 g)
 
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1
 
Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
430 kJ / 103 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
5,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
4,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Purista siskonmakkarasta nokareita ja paista ne kattilassa öljyssä (1 rkl), kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna loppu öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja halutessasi chilijauhe. Lisää perunat ja sipulit ja kuullota niitä sekoittaen noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan 1/2 l vettä ja lisää fondi. Keitä, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Lisää kattilaan loput vedestä, suola, lehtikaalisuikaleet sekä pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää siskonmakkarat sekä sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna hautua muutama minuutti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Wursti Siskonmakkara 500g
    Hinta 5,39/kpl
    10,78/kg
  • Meira paprikajauhe savustettu 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Pirkka chilijauhe 20g
    Hinta 0,89/kpl
    44,50/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,31/kpl
    14,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (18,06/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Plussa-etu −38 %
    Pirkka isot valkoiset pavut suolaliemessä 380g/230g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    2,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
  • Korpela siskonmakkara 400g
    Hinta 5,19/kpl
    12,98/kg
  • Plussa-etu −7 %
    Pirkka Siskonmakkara 300g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    8,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/kg)
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Meira Paprika 24g jauh pussi mauste
    Hinta 0,59/kpl
    24,58/kg
  • Pirkka paprikajauhe 25g
    Hinta 0,65/kpl
    26,00/kg
  • Meira chilijauhe 22g tulinen
    Hinta 0,99/kpl
    45,00/kg
  • Meira chilimausteseos 24g suolaton
    Hinta 0,99/kpl
    41,25/kg
  • Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 ml
    Hinta 3,75/kpl
    20,83/l
  • Touch of Taste kanafondi 180ml luomu
    Hinta 4,85/kpl
    26,94/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (67 arviota)

  • Rike62
    5 kuukautta sitten
    Hyvä poikkeus perus siskonmakkara soppaan. Laitoin pavut tuplana, niitä isoja papuja on suhteessa aika vähän. Lehtikaalista ruoti pois!
  • Nina
    4 vuotta sitten
    Tosi mielenkiintoinen keitto jossa uudenlaisia makuyhdistelmiä! Sitruuna toimi tosi hyvin tässä. Itse tein käyttäen oliiviöljyä ja reilusti paprika + chili mausteita :)
  • Timo
    5 vuotta sitten
    Itse oon kans tehnyt caldo verdeä chorizosta (ilman papuja). En tiedä onko se aitoa mutta ainakin paljon parempaa kuin Portossa maistamani pari versiota.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Lusofiilikulinaristi, kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
  • Lusofiilikulinaristi
    5 vuotta sitten
    Hei, Portugalilainen sopa da pedra sopisi paremmin nimeksi. Caldo verde on perinneruoka, ja siihen ei lisätä papuja, eikä makkaraa, paitsi pari chorizoviipaletta, jotka näin myös tuovat siihen juuri sopivan määrän mausteisuutta. Sopa da pedra sen sijaan on perinteinen jokaiselle jotakin -keitto, jossa on lihaa ja papuja ynnä muuta kivaa. Tässä ihan lusofiilikulinaristin sydän vuotaa verta kun täydellinen keitto on noin tuunattu... Ja mitä suomipoika ajattelee kun pääsee Portugaliin, eikä caldo verdestä löydykään sattumia?...