Lehtikaali-siskonmakkarakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-siskonmakkarakeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tuunaa siskonmakkarakeitosta astetta vihreämpi lehtikaalilla. Valkoiset pavut tuovat lisää ruokaisuutta tähän lämmittävään keittoon.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 pkt (à 250 g)
 
Pirkka siskonmakkaraa
tai
2 rkl
 
Pirkka rypsiöljyä
tai
3 (300 g)
 
jauhoista perunaa (punainen pussi)
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 tl
 
paprikajauhetta
tai
(1 tl
 
chilijauhetta)
tai
1,2 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
kanafondia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 ps (à 125 g)
 
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1
 
Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
430 kJ / 103 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
5,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
4,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Purista siskonmakkarasta nokareita ja paista ne kattilassa öljyssä (1 rkl), kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä sivuun odottamaan.

Pese, kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna loppu öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja halutessasi chilijauhe. Lisää perunat ja sipulit ja kuullota niitä sekoittaen noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan 1/2 l vettä ja lisää fondi. Keitä, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Lisää kattilaan loput vedestä, suola, lehtikaalisuikaleet sekä pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää siskonmakkarat sekä sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna hautua muutama minuutti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (58 arviota)

  • Nina
    3 vuotta sitten
    Tosi mielenkiintoinen keitto jossa uudenlaisia makuyhdistelmiä! Sitruuna toimi tosi hyvin tässä. Itse tein käyttäen oliiviöljyä ja reilusti paprika + chili mausteita :)
  • Timo
    4 vuotta sitten
    Itse oon kans tehnyt caldo verdeä chorizosta (ilman papuja). En tiedä onko se aitoa mutta ainakin paljon parempaa kuin Portossa maistamani pari versiota.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Lusofiilikulinaristi, kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
  • Lusofiilikulinaristi
    4 vuotta sitten
    Hei, Portugalilainen sopa da pedra sopisi paremmin nimeksi. Caldo verde on perinneruoka, ja siihen ei lisätä papuja, eikä makkaraa, paitsi pari chorizoviipaletta, jotka näin myös tuovat siihen juuri sopivan määrän mausteisuutta. Sopa da pedra sen sijaan on perinteinen jokaiselle jotakin -keitto, jossa on lihaa ja papuja ynnä muuta kivaa. Tässä ihan lusofiilikulinaristin sydän vuotaa verta kun täydellinen keitto on noin tuunattu... Ja mitä suomipoika ajattelee kun pääsee Portugaliin, eikä caldo verdestä löydykään sattumia?...