Possu-pasta-ramenkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possu-pasta-ramenkeitto

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Perinteisen possu-ramenkeiton nuudelit korvataan nyt kaurapastalla. Simppelin keiton juju on pitkään haudutettu maukas liemi.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4–6 annosta
800 g
 
porsaan lapaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Liemi

2–3 (300 g)
 
porkkanaa
tai
2 (250 g)
 
sipulia
tai
3–4
 
valkosipulinkynttä
tai
 
pieni pala (n. 4 cm) inkivääriä
tai
1 1/2 l
 
vettä
tai
4 rkl
 
Knorr vasikkafondia
tai
3 rkl
 
soijakastiketta
tai
2 rkl
 
kalakastiketta
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
misotahnaa
tai

Lisäksi

250 g
 
tai
1/2 ps (à 125 g)
 
tai
4
 
keitettyä munaa
tai
2
 
kevätsipulia hienonnettuna
tai
1 ruukku
 
korianteria
tai
1
 
tai
 
seesaminsiemeniä
tai

Ravintosisältö

Energia
367 kJ / 88 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
5,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
6,1 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota porsaanlapa vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä huoneen lämpöön. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Laita lapa uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa ensin tunti, peitä liha sitten foliolla ja jatka kypsennystä vielä noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Valmista sillä aikaa keiton liemi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti. Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku liemeen tulee. Siivilöi liemi.

Ota possu uunista ja anna hetken jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi.

Keitä kaurapasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ryöppää pinaatit tai lehtikaali nopeasti runsaassa vedessä ja valuta.

Kuumenna liemi vielä tarvittaessa.

Jaa pasta kulhoihin, kaada päälle lientä ja asettele päälle kananmunapuolikkaat ja pinaatit tai lehtikaalit sekä possuviipaleet. Viimeistele kevätsipulilla, korianterilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −8 %
    Torino kaurapasta 500 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    4,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (4,38/kg)
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (35 arviota)

  • sannak
    3 vuotta sitten
    Kiva resepti, ja kaikki kunnia kaurapastalle, mutta se että aineksiin lisätään misotahna ei tästä ramenia tee.
  • MikkoK
    4 vuotta sitten
    En haluaisi nillittää, mutta tätä ei nyt vain voi kutsua ramenkeitoksi, sillä siitä puuttuu koko keiton olennaisin osa ramen nuudelit. Japaniin vivahtava keitto toki on, mutta nimen pitäisi olla jotain muuta kuin vääriä aineosia sisältävä.