Possu-pasta-ramenkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possu-pasta-ramenkeitto

Perinteisen possu-ramenkeiton nuudelit korvataan nyt kaurapastalla. Simppelin keiton juju on pitkään haudutettu maukas liemi. Noin 3,50€/annos*

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 800gporsaan lapaa
    • 1tlsuolaa
    • rouhittua mustapippuria

Liemi

    • 2-3(300 g)porkkanaa
    • 2(250 g)sipulia
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • pieni pala (n. 4 cm) inkivääriä
    • 1 1/2lvettä
    • 4rklKnorr vasikkafondia
    • 3rklsoijakastiketta
    • 2rklkalakastiketta
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rklmisotahnaa

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota porsaanlapa vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä huoneen lämpöön. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Laita lapa uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa ensin tunti, peitä liha sitten foliolla ja jatka kypsennystä vielä noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  2. Valmista sillä aikaa keiton liemi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti. Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku liemeen tulee. Siivilöi liemi.
  3. Ota possu uunista ja anna hetken jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi.
  4. Keitä kaurapasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ryöppää pinaatit tai lehtikaali nopeasti runsaassa vedessä ja valuta.
  5. Kuumenna liemi vielä tarvittaessa.
  6. Jaa pasta kulhoihin, kaada päälle lientä ja asettele päälle kananmunapuolikkaat ja pinaatit tai lehtikaalit sekä possuviipaleet. Viimeistele kevätsipulilla, korianterilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua