• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lehtikaalipestolla täytetyt grilliportobellotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaalipestolla täytetyt grilliportobellot

Grillikausi hellii myös kasvissyöjää. Lehtikaalipestolla täytetyt portobellosienet sopivat myös vegaaneille.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Täytetyt portobellosienet

    • 6(á 40 g)portobellosientä
    • 1/2(á 300 g)pieni kesäkurpitsa

Pestotäyte

    • 1ps(125 g)Pirkka lehtikaalia suikaleena
    • 1ps(100 g)Pirkka pinjansiemeniä
    • 1prk(255 g)Creemy Sheese maidotonta tuorejuustoa
    • 1 1/2rklsilputtua tuoretta rosmariinia
    • 2-3valkosipulinkynttä murskattuna
    • 1limetin puristettu mehu
    • 2rkloliiviöljyä
    • 3/4tlsuolaa

Lisäksi

    • n. 1dlCreemy Sheese maidotonta mozzarellajuustovalmistetta
    • n. 12puista grillitikkua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane puiset grillitikut veteen likoamaan.
  2. Valmista täyte. Paahda 4 rkl pinjansiemeniä kuivassa pannussa. Pane siemenet, kaali ja vegaaninen tuorejuusto monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon.
  3. Lisää silputtu rosmariini, valkosipulimurska, limetinmehu ja öljy kulhoon. Soseuta seos tasaiseksi. Pysäytä kone ja kääntele vegaaninen tuorejuusto joukkoon.
  4. Leikkaa sienistä kannat irti ja silppua ne pieniksi ja sekoita lehtikaali-juustoseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  5. Asettele lakit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupeiksi.
  6. Täytä sienet lehtikaali-juustoseoksella.
  7. Ota juustohöylällä kesäkurpitsasta kuusi ohutta siivua. Tikuta siivut kiinni sienien pintaan kahdella puisella etukäteen vedessä liotetulla grillitikulla.
  8. Ripottele pintaan vegaanista juustoraastetta ja pinjansiemeniä.
  9. Nosta täytetyt sienet keskilämpöiseksi lämmitettyyn grilliin epäsuoralle lämmölle. Sulje grillikupu ja paista sieniä 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut, täyte on kuumaa ja sienet ovat pehmenneet. Nauti heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua